Så ska de sitta, Luleå Basket

Luleå Basket hade som väntat inga problem med Brahe.  Efter en lite knackig inledning började luleåtjejerna spela ut ordentligt och kunde till slut göra hela 100 poäng. - Jag tror att vi slappnade av lite i dag och då satt skotten, säger Lisa Ängefjord efter segern.

SKYTTEDROTTNING. Lisa Ängefjord var stundtals glödhet mot Brahe och satte fem av åtta från trepoängslinjen. Luleå Basket visade upp ett mycket bättre skytte än senast, hemma mot Solna, och gjorde 100 poäng.

Luleå2010-10-30 06:00
Luleå Basket kom som favoriter till mötet med Brahe. Man inledde dock matchen ganska tamt och tillät Brahe göra lite som de ville i anfallet. Som tur var för Luleå så var inte bortalaget bättre i sitt försvarsspel, vilket gjorde att man ändå kunde vinna den första perioden med 24-20. Efter det, var det inget snack om vilka som var det bättre laget. Luleå höjde
nivån på försvarsspelet avsevärt och började dessutom få igång sitt skytte. Slappnade av
I halvtid hade man mäktat med hela sju trepoängare - att jämföra med en trepoängare, som man åstadkom under hela förra matchen.- Förra matchen var det premiär på hemmaplan och lite spänt. I dag slappnar vi av och då satte vi skotten också, säger Lisa Ängefjord som själv stod för fem trepoängare i matchen.47-33 var ställningen inför den tredje perioden som skulle bli ett poängkalas utan dess like för Luleå Basket. Trepoängarna haglade
i och man dominerade även spelet under korgarna. Brahe hade absolut ingenting att sätta emot hemmalagets
giftiga anfallsspel som ledde till att man gjorde hela 34 poäng i perioden och gick till en ledning med 81-47. Siffror som mycket väl hade kunnat vara ett slutresultat i en
annan match.Inte beroende av skyttet
- I tredje perioden visar vi att vi är mycket bättre än dem. Vi ville även ge publiken en seger, säger Elin
Söderström som stod för elva poäng i matchen. Slutperioden blev mest en transportsträcka för Luleå som förståeligt slog av på både tempot och skärpan. Man lyckades trots det uppnå tresiffrigt när slutresultatet skrevs till 100-67 till Luleås fördel. Totalt i matchen satte
Luleå 13 trepoängare. Siffror som pekar på att man fått igång sitt starka skytte.- Vi har en större bredd
i laget, så vi kommer inte leva på vårt trepoängsskytte som vi gjorde i fjol, men självklart kommer det vara en del av vårt spel, säger Lisa Ängefjord.