Renberg tror på Hawaii-hockey

Bartecko, Hynning, Isaksson och Omark borta - resten spelar.
Så ser läget ut i Luleå Hockey inför dagens träningsmatch mot Skellefteå AIK.
- Jag förväntar mig att killarna visar vilja och kämpaglöd, säger tränaren Jens Hellgren.

LULEÅ2006-08-12 06:00
I dag klockan 17.00 är det nedsläpp för första gången den här säsongen i Coop Arena då Luleå Hockey tar emot Skellefteå i Corona Rossa Cup. Från början var tanken att matchen skulle spelas i västerbottniska Norsjö men på grund av isproblem fick den flyttas till Luleå. Ett beslut som tränaren Jens Hellgren välkomnar.
- För oss är det bra. Vi reser så mycket under året så det är skönt att inte behöva börja med det på en gång. Förhoppningsvis blir det mycket folk, säger Hellgren.
Luleå Hockey har tränat hårt den senaste veckan, både på is och i styrkelokalen. En som inte kunnat delta är lagkaptenen Mikael Renberg som drabbats av gräsallergi och vilat ett par dagar. Men mot Skellefteå finns han med från start.
- Jag har fått kortison och det hjälper. Det tar ett par dagar innan det kickar igång men när jag tränade i torsdags kändes det bra, säger Renberg.

Inga stordåd
Bland Luleåsupportrarna har det funnits en oro över att det är ljumskarna som redan börjat spöka.
- Så är det inte. Ljumskarna har känts bra. Över förväntan faktiskt, meddelar Luleåkaptenen.
Men en annan som besväras av ljumskproblem är fjolårets utropstecken Fredrik Hynning.
- Av säkerhetsskäl kommer Fredrik att stå över matchen, säger Jens Hellgren.
Trots att det är derby mellan två Elitseriekonkurrenter som väntar i eftermiddag är spelarna inte allt för upphetsade. Mikael Renberg tonar ner eventuella förväntningar.
- Några stordåd är inte att vänta. Det kommer nog bli lite av Hawaii-hockey. Men det är lika bra att köra igång och göra bort skitmatcherna, menar Renberg.
Inte heller från tränarhåll är kraven särskilt höga.
- Vi vill se lite vilja och kämpaglöd och att de inte har tappat allt under sommaren. Resultatet har mindre betydelse, säger Hellgren.
Det som brukar vara mest intressant inför varje säsong är nyförvärven. I Skellefteåmatchen får Kalle Kerman, Martin Chabada och Jesse Niinimäki chansen att visa upp sig på allvar inför sin nya hemmapublik. Även Jens Hellgren ser fram emot att se vad trion kan ställa till med.
- Jag hoppas de visar sig från sin bästa sida utifrån förutsättningarna.

"Extra krydda"
Så här säger Luleåtränaren om var och en:
Martin Chabada:
- Den som sett allra piggast ut så här långt. Han är vältränad och orkar åka mycket skridskor. Jag hoppas han visar vilken duktig tvåvägsspelare han är. Jag tror att hans kedja kan lyckas riktigt bra i morgon (läs: i dag).
Jesse Niinimäki:
- När det gäller Jesse vill jag se att han är den fungerande länken mellan Micke (Renberg) och Martin (Chabada). Att han vårdar och fördelar pucken på ett bra sätt.
Kalle Kerman:
- Kalle är en utpräglad målskytt och det vore väl inte helt fel om han började leverera med en gång, säger Jens Hellgren.
I kväll vid halv åtta lär han ha svaren.
- Det ska bli jätteskoj att få starta upp mot Skellefteå. De är alltid roliga att möta och och det är en extra krydda att veta att vi ska spela mot dem i serien också, säger Hellgren.
LAGet Så spelar Luleå Hockey:
w Målvakt: Tero Leinonen (Mattias Modig)
w Första femman: Jaroslav Obsut, Janne Sandström - Martin Chabada, Jesse Niinimäki, Mikael Renberg.
w Andra femman: Pekka Saravo, Pavel Skrbek - Kalle Kerman, Johan Harju, Viktor Lindgren.
w Tredje femman: Per Savilahti-Nagander, Marcus Nyberg - Anders Burström, Urban Omark, Tomas Wallgren.
w Fjärde kedjan: Mikael Lidhammar, Markus Johansson, Johan Wälitalo.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om