Rautio missnöjd med insatsen

David Rautio fick chansen i mål för andra slutspelsmatchen i rad. Trots fyra insläppta mål blev det seger mot Växjö med 5-4. – Jag spelade inte på topp i dag, säger David Rautio.

David Rautio

David Rautio

Foto:

Luleå2014-03-22 20:29

Det svängde ordentligt i den fjärde kvartsfinalmatchen. Det började bra för Luleå Hockey som tog ledningen med 2-0 i början av den andra perioden. Men inom loppet av nio minuter vände sedan Växjö på matchen och tog ledningen med 3-2. det blev till slut vinst med 5-4.

– Det var ett jäkla målkalas. Vi fick vinsten och det var bra. Vi gör mycket bra i offensiven i dag och de får in några skitpuckar så det blir spännande men det känns ändå som att det är ett steg i rätt riktning och att vi är på rätt väg, säger David Rautio.

Luleåmålvakten fick chansen mellan stolparna för andra matchen i rad och trots att det blev vinst var Rautio inte nöjd med sin egen insats.

– Man kan alltid göra saker bättre så det är bara att gå igenom det på video. Jag känner själv att jag inte spelade på topp i dag men det är så där det funkar i lagspel. I bland får målvakten hjälpa till och i bland får målvakten hjälpa till, säger David Rautio.

Vad var du inte nöjd med?

– Fyra insläppta mål är inte optimalt. Det är små tekniska detaljer som är svåra att förklara som jag känner att jag måste rätta till inför nästa match så är det inga problem.

Vill ha förstaspaden

Luleå Hockey brukar växla mellan målvakterna från match till match. Rautio trivs dock som bäst när han får stå flera matcher i följd.

– Jag hade tio matcher i rad i höstas så det är inga konstigheter. Det är nästan skönare att bara kunna köra på och komma in i grejorna.

Hur stor fördel är det för en målvakt att stå flera matcher i rad?

– Det finns för och nackdelar med allt. Jag tror att 100 procent av alla målvakter kommer säga att "jag vill spela", men vi får se. tränaren bestämmer vem som ska stå och sen är det bara in och köra, säger David Rautio.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!