Nyström har lärt sig av en viss Elliott

I sjuke Christopher Ryans frånvaro klev talangen Gustav Nyström fram och bidrog starkt till Plannjas förkrossande seger över ett blekt Jämtland med 83-54 (43-24) i basketligan. - Jag lärde mig oerhört mycket av Eric Elliott i USA förra säsongen, säger Nyström till Norrbottens-Kuriren.

ROOKIE 2. Jonathan Larsson har liksom Gustav Nyström skolats in via Basketgymnasiet till Plannjaoch ungtupparna tar verkligen för sig i säsongens upplaga av de sjufaldiga svenska mästarna.

ROOKIE 2. Jonathan Larsson har liksom Gustav Nyström skolats in via Basketgymnasiet till Plannjaoch ungtupparna tar verkligen för sig i säsongens upplaga av de sjufaldiga svenska mästarna.

Foto: Andreas Wälitalo

Luleå2009-11-10 06:00
Nyström, som kommer från Hökens ungdomsverksamhet från början, gick på Hope College i USA förra säsongen och hade den tidigare Plannja-legenden Eric Elliott som coach, och det har varit utvecklande för honom.Mot Jämtland i Pontus i gårkväll gjorde han sin kanske bästa match i Plannjadressen, och visade en del av den kapacitet som Elliott förfinat i USA.Nyström ersatte Ryan
Gustav Nyström fick mycket speltid när Christopher Ryan låg hemma nerbäddad i feber och han tog den chansen.Visade aggressivitet i försvarspelet och bröt in under korgen med kraft några gånger.Han satte också 75 procent av tvåpoängsskotten och hängde även i en trea från kanten - och kom upp i elva poäng totalt.- Det känns bra, men roligast av allt är att hela laget spelar så bra försvarsspel, och att vi vinner stort, säger Gustav Nyström efter segern.Vad är din styrka som basketspelare?- Jag tillför energi och springer mycket, konstaterar Nyström.Matchen som sådan var ingen match. Därtill var Jämtland ett alltför blekt lag.Plannja tog kommandot direkt och vann första quartern med 20-10 och sedan rullade det bara på utan större spänning för de 1.825 på läktarna i Pontushallen.Samtidigt övertygar hela Plannja-laget och försvarsspelet håller verkligen högsta klass. Det är inte många lag som flyttar på fyrtornen Rosendahl och Åkesson under korgen och spelbyggare som Håkan Larsson och Brandon McKnight kniper bollar och spelar ut med elegans och säkerhet.Fler knackar på dörren
Lägg därtill de unga uppstickarna Jonathan Larsson och Gustav Nyströms goda insatser försvarsmässigt.Plannja Basket ser oerhört stabila ut nu och det är lätt att förstå coachen Mattiaas Kenttäs ovationer.- Jag är mäkta stolt över det här lagets försvarssjobb, som alla i laget helhjärtat ägnar sig åt. De följer konsekvent de försvarsregler vi tidigt satte upp. Det är verkligen ingen konst att coacha det här laget med så lojala spelare, berömmer Kenttä.Tidigare Plannja-spelaren i Jämtland Serabilo Boucari var besviken.- Vi hade inte förväntat oss att vinna den här matchen, men så här dåliga är vi inte, säger Boucari.Hans coach Henrik Johansson konstaterade att Plannja fick Jämtland ur rytmen med sitt tempo och starka spelare inside.- Vi saknade sjuke Stefan Hellgren mycket i dag och har mycket att fundera över framöver, men vi kan bättre, lovar Johansson.Toppar i Plannja var de tunga namnen John Rosendahl och Johan Åkesson. Den senare satte 14 poäng och tog tolv returer, sju på sju minuter i första quartern (!!). Brandon McKnight och Håkan Larsson också duktiga.Hos gästerna var Binyam Feghadu den vassaste.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om