Notas tappade mark

Mikko Barsk vädjade efter två straffar.Men fick inget gehör från domaren Mikael Marklund.Till slut skulle ändå finländaren få sista ordet mot Notviken.- Det var rättvist, säger Övertorneå-anfallaren efter den oavgjorda matchen.

målskyttarna. Notvikens Lasse Johansson och Övertorneås Mikko Barsk fick med sig varsin poäng. Kiruna gick därmed om Notas.Foto: Linn Fantenberg

Luleå2012-08-01 06:00

Notviken-Övertorneå 1-1

Innan sommaruppehållet förnedrades Övertorneå på hemmaplan av Notviken med hela 1-5 i baken.

En läxa som laget hade lärt sig av.

Fokus låg på försvarsspelet, att se till att stänga Notas snabba anfallare Robin Lundgren och Lasse Johansson.

- Vi ligger i botten och måste slåss för alla poäng vi kan få, säger Övertorneås anfallare Mikko Barsk.

Och taktiken fungerade väl. I stora delar av matchen.

Lundgren klackade
Men i 23:e minuten var det just hemmalagets anfallsduo som såg till att Notviken tog ledningen. Robin Lundgren klackade fram Lasse Johansson som tog vara på en retur och gjorde sitt åttonde mål för säsongen.

Resterande delen av första halvlek var Notvikens bästa
i matchen.

- Då spelade vi som vi ska. Men annars var det inte så bra - vi fick inte igång vårt rull, säger målskytten Johansson.

I andra halvlek tog Övertorneå över en del initiativ.

"Tydliga straffar"
Den snabbe anfallaren och skytteligaledaren, Mikko Barsk, var igenom två gånger men föll i straffområdet. Bägge situationerna blev omdiskuterade. Men domaren
Mikael Marklund valde att fria vid båda tillfällena.

- Båda två var tydliga straffar. Till och med Notvikens försvarare sa det, men ingen av domarna såg det, säger Mikko Barsk.

Besvikelsen hade nog varit ännu större om inte Övertorneåanfallaren till slut hade fått utdelning. I 77:e minuten kom nämligen kvitteringen. Ett väl avvägt inlägg från inbytte Jouni Talvensaari hittade Barsk panna.