Mettävainio aktuell för Örgryte IS

Till hösten byter Per Mettävainio Luleå mot Göteborg. Ny klubbadress kan då bli superettalaget Örgryte. - Jag ska provspela med dem i en vecka från och med måndag, säger 21-åringen.

IFK Luleå fotboll

IFK Luleå fotboll

Foto:

LULEÅ2007-07-11 01:45
Unge Per Mettävainio har fått stort förtroende i IFK Luleå den här säsongen och ofta bildat anfallspar tillsammans med Niklas Backman i division II. Nu är han redo för nästa kliv i karriären. Eftersom studier tvingar Mettävainio till Göteborg i höst har han fått se sig om efter en ny klubbadress och i dagsläget är anrika Örgryte hetaste alternativet. - Jag och farsan ringde och hörde oss för lite bland klubbarna i Göteborg och ganska snabbt visade Örgryte att de var intresserade, berättar Per Mettävainio. På måndag inleder han en veckas provspel med superettalaget och har fram till fredag på sig att visa tränaren Jan Carlsson vad han går för.Flygs till hemmamatcher
- Faktiskt vet jag inte vad jag ska förvänta mig. Jag har hört från andra att man inte ska tro att skillnaden är enorm, men samtidigt måste man visa ödmjukhet. Jag ska göra mitt bästa för att de ska vilja ha mig, lovar Luleålöftet. Under Örgrytes träningsläger i Stenungsund/Tjörn som Per Mettävainio kommer att åka med på finns en match mot Sven-Göran Erikssons Manchester City inbokad. - Åh fan, det hade jag ingen aning om, säger Mettävainio när Norrbottens-Kuriren berättar nyheten.- Det låter ju grymt roligt. Jag vet inte om de tänkt att jag ska vara med i den matchen men visst vore det en dröm att få speltid.I och med att Luleåanfallaren flyttar söderut redan efter sommaren kommer han att träna med Örgryte och flygas ner till IFK Luleås avslutande hemmamatcher. Matcher som kan visa sig bli helt avgörande för serieavancemang.- Ja, så är det tänkt. Men det passar mig perfekt. Då får Örgryte samtidigt en möjlighet att se mig under en längre tid, säger Per Mettävainio.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om