Luleås segertåg fortsätter

Sjuan kom.<BR>Luleå Hockey senaste seger satt dock långt inne. <BR>-&nbsp;Vi vänder den här matchen på ren vilja,&nbsp;förklaraade&nbsp;Luleå-tränaren Jens Hellgren på presskonferensen.&nbsp;<BR><A href="http://www.kuriren.nu/ForumRedir.asp?ArticleID=1034566"><STRONG>Debatt: Hur långt räcker Luleå Hockey&nbsp;i år?</STRONG></A>

LULEÅ2005-11-24 21:43
<P>Låt det inte råda någon tvekan - Luleå Hockey var riktigt illa ute i torsdagens hemmamatch mot Brynäs. Laget gjorde ingen bra match och låg under med 2-3 efter två spelade perioder. Spelet hade gått i baklås.<BR>Luleå har dock börjat få smak på segrar. På 71 glödheta sekunder i mitten av den tredje perioden vände laget matchen till seger.<BR>Först kvitterade Janne Sandström till 3-3 med ett lågt dragskott och tände hela Coop Arena. <BR>En knapp minut senare kom Fredrik Hynning fri och lade in segermålet efter en iskall dragning.<BR>Jens Hellgren var glad och tacksam på den efterföljande presskonferensen. <BR>- Det känns skönt att en dag när vi inte riktigt är duktiga, när vi inte får till några bra kombinationer, så lyckas vi vinna ändå för att killarna vägrar att förlora, sade Jens Hellgren och sprack upp i ett av sina få leenden för kvällen.<BR><BR><STRONG>Besviken Boork</STRONG><BR>Hans kollega, Leif Boork, har desto enklare att hålla anletsdragen i schack. Brynäs är i stort behov av segrar. Laget har endast vunnit två av de nio senaste matcherna. På torsdagen var en efterlängtad viktoria inom räckhåll.<BR>Detta trots att förberedelserna inte hade varit de allra bästa. Några timmar innan första nedsläpp beslutade Brynäs lagledningen att sparka lagets stjärnor Mikael Wahlberg och Tommi Miettinen med omedelbar verkan. Orsaken uppges vara "dålig inställning".<BR>Leif Boork vill inte kommentera beslutet på presskonferensen i Luleå. Däremot berömde han lagets arbetsinsats.<BR>- Trots att Luleå hade pucken mycket lyckades de skapa bara 25 skott på mål och det säger mycket om vår insats. Det känns därför lite surt att vi förlorar när vi gör tre mål på bortaplan, men så här är det i det här spelet, konstaterade Leif Boork lakoniskt.<BR>I Luleås lag väljer vi att lyfta fram tvåmålskytten Janne Sandström (hans två första fullträffar för säsongen). I övrigt kan alla spelarna bättre. <BR><BR><STRONG>Matchfakta<BR>LULEÅ-BRYNÄS 4-3 (2-2, 0-1, 2-0)<BR></STRONG>Målen, första perioden: 0-1 (3.11) Nicklas Bäckström (Mathias Månsson), 1-1 (14.55) Jan Sandström (Lubos Bartecko, Jaroslav Obsut), i sex-mot-fem, 2-1 (19.22) Vladimir Orszagh (Mikael Renberg, Jonas Nordquist), 2-2 (19.42) Jonas Almtorp (Ove Molin, Lars-Erik Spets).<BR>Andra perioden: 2-3 (38.09) Rodrigo Lavins (Andreas Dackell, Mathias Månsson).<BR>Tredje perioden: 3-3 (50.13) Jan Sandström (Mikael Renberg), 4-3 (51.24) Fredrik Hynning (Lubos Bartecko, Thomas Koch).<BR>Utvisningar, Luleå: Pavel Skrbek 2, Thomas Koch 2, Pekka Saravo 2, Fredrik Hynning 2. Brynäs: Mikka Kuparinen 2, Andreas Dackell 2, Antti Aarnio 2, Mikko Kuparinen 2.<BR>Skott: 25-16 (10-5, 9-5, 6-6 )<BR>Domare: Morgan Johansson.<BR>Publik: 5.325.</P>