Luleå Sportklubbs första seger kom mot Morön på bortaplan

Säsongens första trepoängare.
Den tog Luleå SK i helgen på bortaplan mot Morön.
2-0-segern var en överraskning för många.
- Riktigt skönt. Morön är bra på sitt konstgräs, säger LSK-tränaren Per Håkan Taavo.

LULEÅ2006-05-15 06:00
Enligt Taavo var det lagets prickfria försvarsspel som lade grunden till segern. Sportklubben kunde kontra in två mål under matchens sista tio minuter då ett frustrerat Morön flyttade upp mer och mer folk i anfallen i sin iver att spräcka målvakten Anders Olssons nolla.
- Det märktes att dom blev frustrerade när dom inte fick hål på oss. Jag är glad att vi lyckades utnyttja det, säger Taavo.

"Alla jobbade stenhårt"
0-1 gjorde Daniel Sandberg i 80:e minuten efter en snabb omställning. Avgörandet kom fem minuter senare då Tobias Aronsson sköt ett mål identiskt med Sandbergs. Båda gångerna bröt LSK effektivt hemmalagets uppspel.
- Alla jobbade stenhårt för varandra. Trots att vi kom till spel med två raka förluster var det ingen som hängde med huvudet, säger Per Håkan Taavo.
Annars var det Morön som hade det största bollinnehavet. Från första halvlek noterades dock inte mer än ett par distansskott som tvingade Anders Olsson till ett ingripande. Och egentligen var det bara på ett friläge i andra halvlek som Olsson på allvar fick visa sina kvaliteter med en benparad. Mer än så tillät inte LSK-försvaret.
- Vi var bra med hemåt och täppte till alla ytor. Morön fick verkligen arbeta hårt för sina chanser.

Spelade taktiskt
Utöver lagets två mål hade Sportklubben inte heller särskilt mycket framåt.
- Efter paus blev vi lite rädda om poängen och fick inte fast bollen uppe i anfallet. Men det var lite taktiskt också att inte anfalla för fullt. Det var dom som hade pressen på sig, säger Taavo.
LSK-tränaren var väldigt tillfreds över 2-0-segern.
- Det kändes som ett bra läge att slå till nu. Det här ger inte minst självförtroende. Morön är bra på sitt konstgräs.Målen, Luleå SK: Daniel Sandberg, Tobias Aronsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om