Luleå pressade serieledarna

Skrällen låg länge på lut.<BR>Luleå Hockey orkade inte fälla serieledarna Västra Frölunda i lördagens elitseriematch.<BR>- Vi är besvikna att vi inte fick med oss en poäng, men vi gjorde flera bra saker som vi kan ta med oss från den här matchen, sade Luleås tränare Slavomir Lener på presskonferensen. <BR><A href="http://www.kuriren.nu/gen_sport_matchendirekt.asp"><STRONG>Läs mer: Matchen minut för minut</STRONG></A><BR><A href="http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Ettan.asp?CategoryID=3026&ArticleID=1003484&ArticleOutputTemplateID=125&ArticleStateID=2">Läs mer: Matchen slut: Luleå-VF 3-6</A><BR><A href="http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Ettan.asp?CategoryID=3026&ArticleID=1003343&ArticleOutputTemplateID=125&ArticleStateID=2"><STRONG>Läs mer: Försnack: Luleå vaskar om i laget</STRONG></A>

LULEÅ2005-10-22 17:44
<P>På förhand såg det ut att bara finnas ett möjligt slut på lördagens elitseriematch i Coop Arena. Serieledande Västra Frölunda har över tio raka segrar mot Luleå Hockey.<BR>Publiken fick se en tuff och mycket underhållande drabbning, som kom först att avgöras när åtta minuter återstod att spela.<BR>Då tröttnade hemmalaget. Inom loppet av två minuter hade Niklas Andersson och Martin Pluss avgjort matchen med två nästan identiska fullträffar.<BR>- En hockeymatch varar i 60 minuter. Man måste vara skärpt varje sekund mot ett bra lag som Västra Frölunda för de behöver så lite för att avgöra ett sådan här match, konstaterade Slavomir Lener på presskonferensen efter matchen.<BR><BR><STRONG>Hotade serieledarna</STRONG><BR>Luleås tjeckiske tränare kunde dock glädjas över sitt lags insats. Luleå spelade mycket bra under två perioder. <BR>- Speciellt är jag nöjd med vår insats i den första perioden, då vi spelade ishockey på det sätt jag vill. Vi skar av ytorna för dem och skapade fina kontringslägen och spelarna hjälpte varandra över hela isen, berömde Lener.<BR>Luleå hade ledningen efter de inledande 20 minuterna efter att Emil Lundberg gjort sin första fullträff för säsongen.<BR><BR><STRONG>Äntligen Koch-jubel</STRONG><BR>I andra perioden kom vändningen snabbt. Inom loppet av två minuter var ställningen 2-1 till Frölunda och när rinkens bäste spelare, Magnus Kahnberg, elegant lyfte in 3-1-målet såg det avgjort ut.<BR>Hemmalaget kom dock tillbaka ytterligare en gång efter ett mål av Thomas Koch, som äntligen hittade rätt efter elva mållösa matcher. Koch var för övrigt mycket bra mot Frölunda.<BR>- Jag måste berömma laget för det sätt som vi kom tillbaka efter 1-3-målet. Det är inte lätt att hitta luckor i ett så starkt lag som Frölunda, men mina spelare gav aldrig tappt. I periodpausen inför den tredje perioden var det ingen i laget som inte trodde att vi skulle kunna ta en poäng, berättade Lener.<BR><BR><STRONG>Orkade inte stå emot</STRONG><BR>Luleå Hockey gick runt på fem backar matchen igenom och kanske var det den detaljen som fällde avgörandet mot slutet. Frölunda hade den bättre orken och kunde avgöra med tre snabba mål.<BR>På presskonferensen efter matchen berömde Frölunda-tränaren i princip hela laget. Frölundas bästa spelare stod dock att finna i reservmålvakten Mikael Sandberg och landslagsforwarden Magnus Kahnberg, som svarade för två mål och två målgivande passningar.<BR>- Mikael Sandberg gjorde en fantastisk bra match och var den som höll kvar oss i matchen under den andra perioden. Han spikade igen och gav oss chansen att avgöra i tredje perioden, analyserade Frölunda-tränaren Stefan Lundh.<BR><BR><STRONG>Matchfakta<BR>LULEÅ-VÄSTRA FRÖLUNDA 3-6 (1-0, 1-3, 1-3)<BR></STRONG>Målen, första perioden: 1-0 (11.59) Emil Lundberg (Magnus Isaksson).<BR>Andra perioden: 1-1 (21.21) Magnus Kahnberg (Johan Witehall, Joel Lundqvist), 1-2 (23.24) Arto Tukio (Magnus Kahnberg), 1-3 (30.54) Magnus Kahnberg (Johan Witehall, Ronnie Sundin), 2-3 (35.19) Thomas Koch (Jaroslav Obsut).<BR>Tredje perioden: 3-2 (46.12) Robin Lindqvist (Jan Sandström), 3-4 (51.56) Niklas Andersson (Jonas Johnsson, Tomi Kallio), 3-5 (53.45) Martin Pluss (Antti-Jussi Niemi, Peter Högardh), 3-6 (55.39) Joel Lundqvist (Magnus Kahnberg, Jonas Esbjörs)<BR>Utvisningar, Luleå: Pavel Skrbek 2, Vladimir Machulda 2+2, Mikael Renberg 2, Johan Fransson 2.<BR>Västra Frölunda: Jonas Ahnelöv 2, Johnny Oduya 2, Jonas Johnsson 10, Antti-Jussi Niemi 2, Ronnie Sundin 2, Tomi Kallio 2.<BR>Skott: 45-43 (16-12, 21-15, 8-16)<BR>Domare: Robert Lahti, Västerås.<BR>Publik: 4.741. </P>