Luleå knep viktig poäng

Kapten Renberg räddade en poäng.<BR>En onödig utvisning blev dock Luleås fall i förlängningen av måndagskvällens hockeyrysare i Globen.<BR>Djurgården knep bonuspoängen sedan Luleå dragit på sig en utvisning för många spelare på isen.<BR><A href="http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Ettan.asp?ArticleID=1447258&CategoryID=2764&ArticleOutputTemplateID=125&ArticleStateID=2&ParentID="><STRONG>Läs mer: Fullsatt Globen väntar Luleå</STRONG></A>

LULEÅ2007-02-26 19:34
<P>Det var en veritabel hockeyrysare som den stora publiken i Globen bjöds på i en match där spänningen steg för varje sekund.<BR>Luleå Hockey inledde riktigt bra och skapade flera vassa målchanser under de första minuterna. Johan Harju fick det bästa läget, men Djurgårdens målvakt Teemu Lassila lyckades med viss möda rädda.<BR>Det tog flera minuter innan stockholmarna fick ordning på nerverna. I mitten av den första perioden fick Djurgården chansen att spela med två man fler på isen i 73 sekunder, men lyckades inte förvalta det läget till något mål.<BR>Luleå var det klart bättre laget under de inledande 20 minuterna, men fick inte någon utdelning för sin dominans.<BR><BR><STRONG>Andra perioden</STRONG><BR>Man undrar vad Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi sade åt sina spelare under periodpausen. Hemmalaget agerade nämligen på ett helt nytt sätt direkt från inledningen av den andra perioden och tog över matchen med hjälp av ett rejält och intensivt närkampsspel.<BR>Allt eftersom tiden gick blev Luleå allt mer tillbakapressat i egen zon och till slut kunde inte en utmärkt spelande Tero Leinonen stå emot. Med ryggen mot mål slog Jimmie Ölvestad matchens första mål efter att ha tagit hand om en målvaktsretur.<BR>Hemmalaget fick sedan på nytt chansen att spela fem-mot-tre, men trots läget som varade i 1.41 kom inget ytterligare Djurgårdsmål den gången.<BR><BR><STRONG>Tredje perioden</STRONG><BR>Luleå Hockey var länge illa ute under den tredje perioden. Det krävdes ett grovt misstag av Djurgårdens målvakt Teemu Lassila för att norrbottningarna skulle ta sig in i matchen.<BR>En bedräglig studspuck tvingade Lassila att släppa retur. Vips var Mikael Renberg framme och skickade in det viktiga kvitteringsmålet.<BR>Mikael Renberg svarade inte för någon toppmatch, men poängmässigt är han synnerligen het för tillfället. Det här var nionde matchen i rad som han levererade minst en poäng (antingen ett mål eller målgivande passning).<BR>Matchens slutminuter blev en rysare, när domaren Sören Persson hittade två Luleå-utvisningar. Hemmalaget skapade flera chanser att avgöra matchen, men Luleås målvakt Tero Leinonen räddade allt. <BR><BR><STRONG>Förlängningen</STRONG><BR>Det var Luleå Hockey som vågade mest under den nervpressande förlängningen. Laget skapade chans på chans, men Djurgårdens finländske målvakt Teemu Lassila svarade för flera kvalificerade räddningar.<BR>Med 33 sekunder drog Luleå på sig en utvisning för många spelare på isen - för andra gången denna kväll. Det gav hemmalaget chansen att avgöra. Segerskytt blev Jiri Marusak.<BR>Låt oss hoppas att den poängbjudningen inte kommer kosta Luleå Hockey en slutspelsplats...<BR>Kvällens resultat innebär att Luleå Hockey ligger kvar på sjunde plats i tabellen. Fortfarande skiljer två poäng till lagen under slutspelsstrecket, där Frölunda lämnade över platsen i kvalserien till Skellefteå.<BR>Luleå möter just Frölunda i nästa match. En förlust på onsdag och formstarka Frölunda passerar norrbottningarna i tabellen.<BR>Luleås sista match i grundserien spelas på fredag - mot Brynäs hemma.<BR><STRONG>Här är ställningen i kvällens elitserieomgång:</STRONG> Skellefteå-Frölunda 2-8, Brynäs-HV 71 1-3, Mora-Linköping 1-1 samt Malmö-Modo 3-3. <BR><STRONG>Läget i tabellen inför de två avslutande omgångarna:</STRONG> 6) Linköping 76 poäng, 7) Luleå 74, 8) Djurgården 73, 9) Mora 72, 10) Frölunda 72, 11) Skellefteå 70, 12) Malmö 48.<BR><BR><STRONG>Matchfakta<BR>DJURGÅRDEN-LULEÅ HOCKEY 2-1 (0-0, 1-0, 0-1, 1-0)<BR>Målen, andra perioden: </STRONG>1-0 (33.32) Jimmie Ölvestad (Dragan Umicevic, Timmy Pettersson).<BR><STRONG>Tredje perioden: </STRONG>1-1 (48.41) Mikael Renberg (Tomas Surovy, Jan Sandström) i spel fem-mot-fyra.<BR>Förlängning: 2-1 (64.41) Jiri Marusak (Kristofer Ottosson, Fredrik Bremberg) i spel fem-mot-fyra.<BR><STRONG>Utvisningar, Djurgården: </STRONG>Jiri Marusak 2+2, Kristofer Ottosson 2, Daniel Fernholm 2, Teemu Lassila 2, lagstraff 2.<BR><STRONG>Luleå: </STRONG>Pavel Skrbek 2, Mikko Pukka 2, Lubos Bartecko 2, Pavel Skrbek 2, Fredrik Hynning 2, Roger Åkerström 2, Martin Chabada 2, lagstraff 2+2.<BR><STRONG>Skott:</STRONG> 15-14 (5-7, 10-7, 10-11, x-x)<BR><STRONG>Domare:</STRONG> Sören Persson.<BR><STRONG>Publik:</STRONG></P>
Fakta / LULEÅS LAG
<STRONG>Målvakt:</STRONG> Tero Leinonen (Mattias Modig).<BR><STRONG>Förstafemman:</STRONG> Pekka Saravo, Mikko Pukka - Fredrik Hynning, Martin Chabada, Linus Omark.<BR><STRONG>Andrafemman: </STRONG>Jaroslav Obsut, Jan Sandström - Tomas Surovy, Lubos Bartecko, Mikael Renberg.<BR><STRONG>Tredjefemman: </STRONG>Roger Åkerström, Pavel Skrbek - Anders Burström, Johan Harju, Robin Lindqvist.<BR><STRONG>Fjärdefemman:</STRONG> Per Savilahti-Nagander, Marcus Nyberg - Kalle Kerman, Magnus Isaksson, Viktor Lindgren.