Luleå Hockey rensar i truppen

Luleå Hockey säljer Robin Jacobsson och Kim Hirschovits.
- Så här är hockeyn ibland, säger finländaren.
- Jag får en chans till en stor roll med mer speltid och ansvar, säger backtuffingen.

STRAFFKUNG. Kim Hirschovits älskar att lägga straffar och under                              sin tid i Timrå visade han upp ett imponerande straffskytte. Nu är han i Luleå Hockey och ska ta revansch på sig själv och fjolårets misslyckade säsong. Räkna i alla fall med minst ett par straffmål                          från finländarens klubba.Foto: Håkan Gidlöw

STRAFFKUNG. Kim Hirschovits älskar att lägga straffar och under sin tid i Timrå visade han upp ett imponerande straffskytte. Nu är han i Luleå Hockey och ska ta revansch på sig själv och fjolårets misslyckade säsong. Räkna i alla fall med minst ett par straffmål från finländarens klubba.Foto: Håkan Gidlöw

Foto: Håkan Gidlöw

Luleå2013-02-01 06:00

Det blev en händelserik sista dag för övergångar i elitserien. För Luleås del handlade det om två större förändringar i truppen.

Robin Jacobsson lämnar för konkurrenten Brynäs och centern Kim Hirschovits går till KHL-laget Dinamo Minsk.

Den storvuxne backen begärde i onsdags att få lämna på grund av utebliven speltid.

- Jag ställde frågan om det fanns något annat och sen var det igång. Till slut löste det sig på ett sätt som alla parter var nöjda med, säger Jacobsson till Kuriren.

När började du känna att det var bäst att leta ny klubb?

- Det är den sista tiden jag har känt det. Som back vill man spela mycket för att komma in i det och känna sig viktig. Jag vill klättra över 15 minuter helst 20 minuters speltid under en match för att kunna få ut max av mig själv och så har inte fallet varit.

Vad sade Luleå när du förde det här på tal?

- Luleå säger att de tror på mig och ville att jag skulle vara kvar, men jag tror det är bättre för mig i Brynäs. De behöver mina tjänster mer.

Jacobsson stannar i Luleå till på lördag då hans nya lag Brynäs har bortamatch i just Coop Arena. Och det kan mycket väl bli 26-åringens debut i sitt nya lag.

- Egentligen är det inte så konstigt att möta sitt gamla lag, men det är klart det blir lite extra.

"Inte glad"
30-årige Hirschovits kom med höga förväntningar till Luleå och har varit lagets främste forward sett till plus/minus-statistiken. Däremot har kritiska röster höjts kring hans spel överlag.

- Jag är inte glad med vad jag har presterat. Det har gått bättre på andra halvan av säsongen och jag tyckte jag spelade bra i European Trophy, säger Hirschovits.

Ville du stanna i Luleå?

- Jag har inte så många kommentarer kring det. Ibland är hockeyn på det här viset och det kan gå väldigt fort.

När Kuriren pratar med finländaren på torsdagskvällen står han och packar väskorna. Redan under fredagen går resan hem till Finland för att träffa familjen och sedan vidare till Minsk.

- Det fanns några erbjudanden på bordet, men det blev det här till slut. Minsk behövde hjälp och förhoppningsvis kan jag visa att jag är den spelaren.

Ålder: 30 år.

Position: Center.

Längd: 185 centimeter.

Vikt: 85 kilo.

Klubbfattning: Vänster.

Statistik: 39 matcher, 7 mål, 9 assist, 28 utvisningsminuter, +12.

Aktuell: Klar för Dinamo Minsk.

Ålder: 26 år.

Position: Back.

Längd: 187 centimeter.

Vikt: 100 kilo.

Klubbfattning: Vänster.

Statistik: 41 matcher, 2 mål, 1 assist, 38 utvisningsminuter, +1.

Aktuell: Klar för Brynäs.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om