Lubos dukade till fest

Det var en målexplosion av sällan skådat slag av de stora stjärnorna i elitserien. Men till slut var det bara en hockeyartist kvar i strålkastarskenet. - Det var en fantastisk match, säger Lubos Bartecko som gjorde sitt andra hatrick i karriären mot Färjestad i en magiskt match.<BR><STRONG><A href="http://www.kuriren.nu/mediaspelare">Se Kuriren-TV här från matchen.</A></STRONG>

LULEÅ2007-01-19 06:00
Fartfyllt, tufft och ganska tillknäppt. Det var vad publiken i Coop Arena bjöds på i de två inledande perioderna. Artisteri av det slaget som en tränare älskar. Tredje perioden blev något helt annat. En virvlande hockey som de dryga 4.600 åskådarna sent kommer att glömma. Allting började när Lubos Bartecko satte 2-1 efter 6.05 minuter, läckert framspelad av Tomas Surovy. Följande 14 minuter finns redan inskriven i Luleå Hockeys historia. 2-2 (12.07). Robert Kanor smäller in kvitteringspucken bakom en skymd Mattias Modig. 3-2 (12.54). Lubos Bartecko lurar Daniel Henriksson efter att han snappat upp den förre Luleåmålvaktens retur. 3-3 (14.46). Mathias Johansson petar in kvittering efter en snabb spelvändning. 4-3 (18.43). Tomas Surovy sätter matchens mål när han sprättar upp Barteckos passning i krysset efter ett oerhört vackert anfall. 4-4 (19.32). Peter Nordström stöter in målet efter ett snabbt anfall med kedjekompisen Jörgen Jönsson. 5-4 (19.47). Lubos Bartecko smäller in pucken i röran framför Färjestads mål. Sedan avslutade Johan Harju med att sätta 6-4-målet i öppet mål med en sekund kvar. - Det är konstigt hur det kan bli ibland, säger Lubos Bartecko med ett leende och avslöjar sedan att det var hans andra hatrick i den långa karriären. - Förra gången var för tre år sedan, i Tjeckien. <SPAN class=mr>Fokus på defensiven </SPAN>Men Lubos Bartecko var långt ifrån nöjd med Luleås agerande i tredje perioden. Defensivt. - Nu måste vi fokusera bättre på defensiven. Det var väldigt frustrerande varje gång de kvitterade, säger Lubos Bartecko. - Vi spelade bra försvarsspel i de två första perioderna. Men i tredje så... Jag vet inte varför det blev så. Samtidigt så ville även fullblodsproffset från Slovakien suga lite på karamellen som hans lag levererade mot Färjestad. En match som var något extra, även för honom. - Jag tror det var en bra match och de spelade bra. Deras backar är väldigt bra defensivt och vi hade svårt att ta oss förbi dem i början. Ett försvarsarbete som Lubos Bartecko, i samarbete med landsmannen Tomas Surovy, sprängde sönder och samman under tredje periodens målorgie. - Vi har spelat tillsammans hela säsongen vi passar ihop. Efter gårdagens uppvisning är det nog ingen som säger emot stjärnslovaken.<BR><STRONG><A href="http://www.kuriren.nu/ForumRedir.asp?ArticleID=1399460&amp;CategoryID=2769&amp;ArticleOutputTemplateID=125&amp;ArticleStateID=2&amp;ParentID=">Hur långt går Luleå i år? Tyck till om frågan här.</A></STRONG>