Joulamo tar över ansvaret

Det blev som väntat - Fredrik Joulamo tar över i LF Basket.- Man kan sammanfatta mina känslor med att jag är stolt, ödmjuk och väldigt, väldigt laddad inför den kommande säsongen, säger den nye huvudcoachen.

Luleå2013-03-27 06:00

Fredrik Joulamo har varit assisterande coach bakom Charles Barton de två senaste säsongerna. Han hämtades till LF Basket från basketgymnasiet men innan dess har han en lång basketbakgrund med engagemang i Eos, bland annat.

Tufft jobb
Nu tar 38-åringen över det som kan beskrivas som det tuffaste klubblagsjobb som finns i Sverige på herrsidan - att vara coach i Luleå.

- Det som i förrgår, och i går, varit en enorm tomhet har ersatts av en revanschlusta men framför allt en inspiration att peka ut riktningen för LF Basket, säger Fredrik Joulamo.

Nu ska han, tillsammans med Håkan Larsson, leda LF Basket in i en ny arena - och en ny framgångsera. Där kommer Håkan Larssons vinnaregenskaper att vara viktiga, tror Fredrik Joulamo.

Spelat på hög nivå
- Håkan tillför någonting som jag inte har i min bakgrund, att ha spelat på den högsta nivån och vara del i ett lag och omklädningsrum som andas vinnarkultur och faktiskt vunnit, säger han och fortsätter:

- Att vara vinnare är att vinna på den nivå du befinner dig. I många fall har Håkan spelat måstematcher, han har nära till att sätta sig in i vad spelarna upplever och kommer hjälpa mig mycket med det och att hjälpa spelarna i hur de ska hantera sådana situationer. Han vet också hur det är att spela under press i en basketstad som Luleå där det finns ett enormt intresse. Det är ovärderliga kunskaper.

Fakta | Fredrik Joulamo

Ålder: 38

Moderklubb: Södertälje.

Klubbar som coach: Kantan Basket, Eos Lund, Luleå BG, LF Basket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om