Jonas Nordquist öppnar för Luleå

En kontraktslös guldhjälte som är flyttbar norrut.
Efter tre säsonger i Brynäs står Jonas Nordquist utan kontrakt.
- Luleå är alltid intressant för mig, säger forwarden.

GULD. 2003-2006 spelade Jonas Nordquist i Luleå Hockey innan det bar av till Nordamerika. Men där blev han inte långvarig och har sedan spelat i Frölunda och senast i elitseriemästarna Brynäs. Nu kan han vara på väg tillbaka till Norrbotten.

GULD. 2003-2006 spelade Jonas Nordquist i Luleå Hockey innan det bar av till Nordamerika. Men där blev han inte långvarig och har sedan spelat i Frölunda och senast i elitseriemästarna Brynäs. Nu kan han vara på väg tillbaka till Norrbotten.

Foto: Fredrik Sandberg/Scanpix

Luleå2012-04-25 06:00

Det har gått fem dagar sedan Brynäs vann klubbens 13 SM-guld. Något som har firats ordenligt av spelarna i laget. När Norrbottens-Kuriren når Jonas Nordquist befinner han sig på Arlanda för att vinka av familjen som ska resa till Brynässpelarens svärföräldrar i Avan utanför Luleå. Jonas Nordquist spelade
i Luleå Hockey under tre säsonger, 2003-2006, men vet i dagsläget inte vilket klubbmärke han kommer att ha på bröstet till hösten.

"Tre fantastiska år"
- Min agent har nog börjat jobba på det där och jag ska ta det med honom under veckan och försöka lösa det, säger 30 åringen.

Har "Osten" kontaktat dig?

- Nej, det har han inte.

Är det ett alternativ som känns lockande?

- Ja, Luleå är alltid intressant för mig. Jag hade tre fantastiska år där uppe och trivdes mycket bra.

Vad fick du för intryck av Luleå den här säsongen?

- Jag tycker att de fortsatte med samma grej som de startade året innan. De spelade bra hockey och vann ju också serien så deras prestation är inte så mycket att snacka om.

Du har sambo och barn, hur flyttbar är du?

- Vi har väl sagt att vi först och främst vill stanna här men sen ska allt funka här också. Det finns några grejer som hade underlättat om vi inte behövde flytta på oss. Men man ska aldrig säga aldrig och Luleå är ett väldigt bra alternativ om det inte blir någon fortsättning här med Brynäs.

Inte samma produktion
Jonas Nordquist nådde inte upp till samma poängproduktion i grundserien den här säsongen jämfört med fjolåret. Det blev 23 poäng (9+14) på 48 matcher och under slutspelets 17 matcher noterades han för ytterligare 10 poän (1+9).

- Man vill ju alltid göra mer mål men jag tycker att det gått bra för mig i grundserien och i slutspelet kändes det riktigt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om