Jennie Öberg uttagen till junior-VM på skidor

Norrbotten får med en tjej i det svenska laget till junior-VM på skidor i Szczyrk, Polen, 3-10 februari. Det är Kalix-talangen Jennie Öberg, 18 , som naturligtvis är jublande glad över platsen i VM-laget. -Garanterat, det har ju varit mitt mål hela säsongen att kvala in till JVM, säger en lycklig Jennie.

Foto:

LULEÅ2008-01-16 01:45
Utöver Jennie i junior-VM så får också länet med tre tjejer i laget till nordiska juniorlandskampen i Estland, 1-3 februari. I U23-landslaget togs Gellivares Carolin Andersson ut. Det är Linda Lundberg, Jukkasjärvi, Josefin Halvarsson, Bodens SK och Fanny Pekkari, IFK Tärendö, som alla tre har goda möjligheter att hävda sig i tävlingen.Jennie Öberg debuterar i junor-VM-sammanhang efter att tidigare i juniorkarriären varit med i nordiska juniorlandskampen två gånger och i ungdoms-OS förra året."Köra allt jag kan"
Insatsen i ungdoms-OS rankar hon högt.-Jag kom med som första reserv, men fick åka det klassiska loppet i ungdoms-OS och blev tia och bästa svenska, berättar Jennie Öberg för Norrbottens-Kuriren.Nu hoppas hon på en ännu bättre insats i landslagsdressen vid junior-VM.-Jag ska köra allt jag kan, säger Jennie och skrattar.Hon ger sig själv de största chanserna i det klassiska JVM-loppet.-Jag är bättre i den tekniken och hoppas förstås få åka det 5 kilometer klassiskt. Vi är sex tjejer i JVM-laget och alla ska få åka minst en distans, men det är inte klart vilka det blir, konstaterar Öberg.Stora krav
Utöver det klassiska loppet ser Jennie Öberg också goda möjligheter i sprintloppet, som avgörs i den fria stilen.Vad är det bästa du gjort den här säsongen tävlingsmässigt..?-Jag vet att jag kan bättre än jag visat hittills den här säsongen, men fjärdeplatserna i distansloppet och sprinten vid den sista JVM-uttagningen i Åsarna den gångna helgen, där jag blev fyra, var ganska bra, tycker Jennie som ställer stora krav på sig själv.I JVM-truppen ingår sex tjejer och sex killar, och fyra åkare från varje nation får åka de olika loppen. Förutom Jennie Öberg konkurrerar följande fem tjejer om dessa platser: Lina Korsgren, Domnarvet GOIF, Hanna Falk, Ulricehamn IF, Hanna Brodin, Falu IK, Lisa Larsen, Sundbyberg och Therese Svensson, Järpen SK.Av dessa är Hanna Brodin och Lisa Larsen fortfarande yngre juniorer (födda 1990), men finns ändå med i junior-VM-laget. Det säger en del om deras kapacitet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om