IBK derbysegrare

Derbymötet mellan IBK Luleå och Wibax Patriot IBK Piteå blev en väldigt svängig och målrik tillställning. Slutresultatet blev 9-7 till hemmalagets fördel.  - Det var en riktigt skön vinst, säger Luleås Joel Grape Tjernström.

Marcus Jonssons och John Stiglunds IBK Luleå vann över John Wirkolas Wibax Patriots i en målrik och svängig match. Segern var IBK:s andra för säsongen medan Wibax åkte på sin andra förlust på två dagar.

Luleå2010-11-17 06:00
IBK Luleå-Wibax Piteå 9-7

IBK Luleå vann rättvist det heta derbyt, men det var Wibax som tog initiativet i matchen genom att efter åtta minuter spelade göra 0-1 i power play genom lagkaptenen Jan Persson.

Wibax fortsatte sedan att kontrollera spelet utan att egentligen släppa till någonting bakåt. Man skulle också helt rättvist göra 0-2 med tre minuter kvar av den första perioden. Den här gången var det Josef Söderström som noterades för målet. Han assisterades av brorsan Jakob. - Jag såg att Josef kom på bortre stolpen, men det var väl mer tänkt att han skulle få den på returen, säger Jakob Söderström om sin framspelning. Målrikt
Luleå skulle dock hinna med en reducering innan periodens slut. Toni Alamartin laddade bössan och prickade in 1-2, även det i power play. Ett viktigt mål för Luleå som inte hade åstadkommit mycket framåt så långt. Den andra perioden inleddes precis som den första avslutades. Toni Alamartin satte sitt andra mål för kvällen och hade därmed kvitterat till 2-2. - Det var ett psykologiskt viktigt mål, säger Alamartin om sin andra fullträff. Sedan bar det iväg för Luleålaget som kom ut som ett helt nytt lag, och fullständigt körde över Wibax. När signalen för den andra periodens slut ljöd var ställningen hela 6-3 till Luleå som verkligen vänt på matchbilden. "Bara att skjuta"
- Vi var inte nöjda efter den första perioden, men den andra var riktigt bra, säger Toni Alamartin. Även den tredje perioden skulle bli lika målrik som den andra. 7-3 kom efter 1.50 av Joel Grape Tjernström som i och med det gjorde sitt andra mål i matchen. Wibax vek dock inte ned sig utan istället reducerade man till 5-7 inom loppet av två minuter. Luleå tog strax efter det time out. Något som skulle ge resultat. För bara 42 sekunder senare fullbordade Joel Grape Tjernström sitt hattrick genom att göra 8-5. - Det är bara att skjuta och hoppas som gäller, säger Grape Tjernström. Wibax försökte desperat att komma ikapp, men närmare än Elias Nyströms 9-7-mål kom man inte. - Vi underpresterar. Vi tappar all fart samtidigt som Luleå kör på, säger Jakob
Söderström efter matchen. Det här var IBK Luleås andra seger för säsongen.