Guldregn över Gällivare

Hanna Johansson ville inte vara sämre.Därför gjorde hon som klubbkompisen Lisa Mattsson – tog guld på UEM.– Jag är både glad och lättad, säger Hanna Johansson till Norrbottens-Kuriren.

LULEÅ2008-06-28 09:08

Ungdoms-EM blev inget annat än en stor succé för Gällivare SK. Lisa Mattsson och Hanna Johansson höll för favorittrycket och tog de enda svenska guldmedaljerna på mästerskapet.
Lisa Mattssons poängseger över ryskan Valeria Zholovova i 56-kilosklassen på torsdagen var inte bara en revansch för semifinalförlusten i fjol – Mattsson visade också att hon blir att räkna med till kommande JVM.
Hanna Johansson fick en lite annorlunda guldresa i 60-kilosklassen.
En fungerande taktik
Redan i första matchen på fredagen ställdes hon mot ryskan Yulia Abarova – den brottare som sågs som det största hotet i kampen om guldet.
Johansson vann nyckelmatchen med 1–0, 1–0, och fortsatte sedan sin guldresa med att vinna över en bulgariska och en österrikiska i semifinalen.
Finalplatsen var säkrad.
Nu var det upp till bevis om den defensiva taktiken och säkerhetstänket skulle fungera mot finalmotståndaren Aline Focken, Tyskland.
En motståndare som Hanna Johansson vunnit över vid två tidigare tillfällen.
– Jag lyckades ta några poäng i den första perioden och då blev hon stressad och började göra misstag, berättar Johansson.
Efter 5–0 i den första perioden fortsatte Gällivarebrottaren att kontrollera matchen i andra perioden.
Och efter  3–0 var segern ett faktum.
Drömmen hade infriats.
Hon hade lyckats försvara guldet från ifjol.
En härlig avslutning
– Det var det jag hade som mål inför mästerskapet och eftersom det är mitt sista år på UEM så är det extra kul att få avsluta med ett guld, säger en lättad Hanna Johansson.
Vad var den största skillnaden mellan den här guldmedaljen och förra årets?
– Jag tycker att motståndet var tuffare i år.
Efter matchen hyllades Hanna Johansson av klubbkompisar och tränare. Sällskapet fortsatte under kvällen till en av Daugavpils restauranger för en välförtjänt guldmiddag.
I dag kommer guldtjejerna hem till Gällivare.
Hyllningarna lär fortsätta.
Fattas bara.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om