Framgång för Luleåpolitiker i dans-VM

I helgen har Luleåpolitikern Thomas Söderström tillsammans med danspartnern Jennie Johansson tävlat i VM i boogie woogie i Stuttgart. "Vi är nöjda och glada med vad vi lyckades åstadkomma", säger Thomas Söderström.

Thomas Söderström och Jennie Johansson blev bästa svenska par i seniorklassen när VM i boogie woogie gick av stapeln i Stuttgart i Tyskland.

Thomas Söderström och Jennie Johansson blev bästa svenska par i seniorklassen när VM i boogie woogie gick av stapeln i Stuttgart i Tyskland.

Foto: Privat

Luleå2022-08-14 14:00

Tävlingen gick över förväntan för dansparet som hamnade på en sjundeplats och därmed blev bästa svenska par i seniorklassen.

– Det är världens sensation! Det känns hur kul som helst. Det var inte något som vi hade räknat med. Det är vår första tävling vi gör internationellt och går till en VM-final, säger Thomas Söderström. 

– Jag vet inte om det någonsin har hänt. Det är jättekul och vi är jättestolta, nöjda och glada med vad vi lyckades åstadkomma. 

Nu är siktet inställt på att delta i svenska mästerskapen och sedan finns siktet inställt på fler internationella tävlingar. 

– Vi ska försöka ladda batterierna och se om vi kanske kan göra något internationellt igen. Det är uttagning till landslaget och vi har då möjlighet att göra det. 

– Men det är inte så många tävlingar i Europa just nu på grund av pandemin så vi får ta det lite grann som det kommer. Vi hade inte räknat med det här resultatet, så vi håller på att omgruppera i våra tankar lite grann. 

För Thomas Söderström blir det dock att först fokusera på valrörelsen.

– Det första som kommer att ske är att alla politiker i Luleå, som sitter i kommunstyrelsen, sätter sig ned i morgon (måndag, reds anm) och har kommunstyrelse. Sedan börjar det snart vara att valstugorna kommer i gång och alla debatter dra igång. Det kommer att vara bråda dagar, säger Thomas Söderström. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!