Första torsken för Alvik

Toppmötet mellan Alvik och Morön blev en riktig rysare, men det var Morön som drog det längsta strået och vann matchen med 1-0. Mycket tack vare sin blott 17-årige målvakt Felix Marklund.  - Det känns helt underbart, säger Marklund efter segern.

l Erik Torstensson. Foto: Andreas Wälitalo

Luleå2010-06-24 06:00
Alvik kom till matchen med nio raka segrar inledde lite trevande med en hel del
felpassningar. Morön däremot inledde lugnt och med tålamod i spelet. Det var också de som skapade den första målchansen när Alexander Nygren nickade bollen mot bortre stolpen i den 16:e minuten, men Alviks målvakt Erik Torstensson gjorde en strålande räddning. Reflexräddning
I den andra halvleken spelade Alvik betydligt bättre och skapade många lägen att göra mål. Men gång på gång så stoppades spelarna av Felix Marklund i Moröns mål. Inte minst i den 77:e minuten när Alexander Öhman sköt ett hårt skott mot högra krysset. Marklund kastade sig och lyckades rädda med ena handen. - Det var en ren reflexräddning, och den var oerhört skön att göra, säger Marklund om räddningen. - Han var bra deras målis, säger Alviksmålvakten Erik Torstensson. "Riktigt surt"
Trots Alviks press i den andra halvleken kom Morön att bli det enda laget att göra mål. Endast tre minuter före full tid fick Tomas Marklund bollen högt upp i planen. Han vände bort sin försvarare och placerade vackert in segermålet 1-0. - Riktigt surt. De kändes väldigt nöjda med en poäng och sen kom det målet, men det är inte så mycket att säga. Vi måste göra mål, säger Erik Torstensson som fick släppa in säsongens tredje baklängesmål.