Förre Kalixstjärnan hittades död i Moskva

Den förre Kalixsspelaren Konstantin Zaletaev är död.Vänner hittade honom livlös i hans bostad utanför Moskva.Zaletaev blev bara 38 år gammal.- Jag har ännu inte förstått att det är sant, säger vännen Slava Arhipkin.

Foto:

LULEÅ2007-05-22 01:14

Det var på morgonen den 19:e maj som vänner till Konstantin Zaletaev skulle besöka honom i hans bostad. När ingen öppnade dörren slog de larm och när den polis bröt sig in i lägenheten fann de Zaletaev död. Enligt nära vännen och tidigare lagkamraten Slava Arhipkin finns i dagsläget ingen misstanke om brott. Kroppen obducerades under måndagen och resultatet hoppas Arhipkin få ta del av i dag.

-Jag förstår inte vad som kan ha hänt. Jag är fortfarande chockad, säger Arhipkin.

Han och Konstantin Zaletaev har känt varandra i 15 år och spelat åtskilliga säsonger tillsammans, flera av dem i Kalix Bandy. Senast Arhipkin träffade sin gode vän var i oktober på Haparanda Cup.

- Då var han hur frisk som helst. Stark som en björn, berättar han.

Senaste tiden har de haft svårt att hålla kontakten. Anledningen är enligt Slava Arhipkin de dyra telefonkostnaderna mellan Sverige och Ryssland. Zaletaev bodde i Moskvaförorten Krasnogorsk och spelade bandy i olika inhemska klubbar under vintern. På isen var han en förebild för många.

Svårt att förstå
- Jag ville själv bli som honom. Han var en oerhört skicklig mittfältare. Kanske den bästa jag spelat med.

Hur minns du honom som människa?

-Jag har svårt att svara på den frågan. Rösten vill på att brista. Men "Kalle" var en kille som du kunde räkna med. Ringde jag honom tre på natten och behövde hjälp så ställde han upp utan invändningar.

Slava Arhipkin har svårt att förstå det inträffade. Han önskar att det aldrig hade hänt.

- Det är så synd. Han var en sån bra människa.

Enligt Arhipkin äger begravningen rum någon gång under de närmaste dagarna.

- Jag har själv tänkt åka men vet inte riktigt om jag har möjligheten, säger han.

Konstantin Zaletaev kom till Norrbotten från ryska Zorkij 1993 och blev Kalix troget under hela 90-talet, han har både ryskt och svenskt medborgarskap. På Kalix Bandys hemsida minns man Zaletaev som den störste mittfältsspelaren i klubbens historia.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om