Spelarfacket Sico, som har sitt kontor i Stockholm, och Unionen, som finns lokalt i Norrbotten, är insatta i ärendet om Cam Abbott.
Luleåforwarden nekas ersättning efter sin andra hjärnskakning som han åkte på den 31 mars 2011.
Det har gått så långt att han tvingats låna pengar av sin tvillingbror Chris Abbott för att klara vardagen.
- I Cam Abbotts fall är det rent beklagligt att han inte fått ersättning från Försäkringskassan när han inte kunnat spela matcher på grund av sin hjärnskakning, säger Erik Zachrisson, generalsekreterare i Sveriges
ishockeyspelares centralorganisation, Sico.
"Förstår hur han känner"
Zachrisson är själv före detta spelare och har många bekanta som lider av sviterna efter hjärnskakningar.
- Jag har personligen flera vänner som råkat ut för hjärnskakningar och har svårt med vardagslivet. De ser suddigt, får yrsel och har svårt att köra bil. Det är ingen situation som man önskar sig som hockeyspelare, säger han och fortsätter:
- Att som då i Cams fall inte få ersättning när man råkar ut för något sådant är inte bra. Jag kan förstå hur han känner sig i situationen.
Är det skillnad på vilken typ av skada man råkar ut för?
- En hjärnskakning är inte lika konkret som en bruten arm eller ett trasigt knä, menar Zachrisson.
Redo för strid
Tillsammans med fackföreningen Unionen försöker Sico stötta Cam Abbott i hans kamp mot Försäkringskassan.
- Vi försöker göra vårt bästa för att hjälpa spelarna, men vi är inte så stora som förening. Vi hjälps åt tillsammans med Unionen som spelarna automatiskt är anslutna till via oss, säger han.
Från Unionens sida är man redo för strid.
Behövs det så kommer de att koppla in sina egna jurister i ärendet.
- Först gör Försäkringskassan en egen omprövning av en annan enhet inom
Försäkringskassan ifall personen i fråga är missnöjd med det första beslutet, säger Patric Häggroth, handläggare på Unionen i Norrbotten och insatt i Abbotts fall.
- Är personen fortfarande inte nöjd efter Försäkringskassans omprövning kan vi själva överklaga till Förvaltningsrätten med hjälp av våra jurister. Och behövs det kan vi gå hela vägen upp via Kammarrätten och Högsta förvaltningsrätten.