Enkel seger för IFK

IFK Luleå körde över Infjärden. I förarsätet - tremålsskytten Jakob Enersen. - Alltid lika roligt att göra mål, säger han.

LULEÅ2008-05-05 06:00
De som sökt sig till Hertsö IP för att se IFK Luleå ta emot Infjärden bjöds på en riktig målfest. Luleå visade att det fina spel som laget presterade mot Halmstad i Svenska Cupen inte var någon tillfällighet och satte högsta fart redan från början.- Vi hade pratat om innan att vara väldigt aggressiva och inte låta dem slå sina långbollar som de är så bra på, säger Jakob Enersen.Enersen låg bakom det mesta i anfallsväg och redan efter tre minuter fick han gästernas Jonas Westerberg frilägesutvisad. "Utvisningen solklar"
- Han slet mig i tröjan. Utvisningen var solklar, anser Luleåanfallaren. Fyra minuter senare höll han sig framme igen. Den här gången fick han bollen i straffområdet och placerade behärskat in 1-0. IFK Luleå var flera klasser bättre än motståndet och Infjärden fick sällan möjligheten att lämna den egna planhalvan. - Vi fick dem precis dit vi ville och körde över dem från start, menar Enersen.Att Luleå fick Tobias Larsson utvisad efter hans andra gula kort förändrade inte den saken. Innan Larsson tvingades kliva av planen hann han göra 2-0 och strax före pausvilan nickade Maikano Osman in 3-0. Ingen repris från i fjol
Men hemmalaget nöjde sig inte där.- I halvtid sa vi till varandra att vara ödmjuka. I fjol ledde vi med 3-0 mot dem vid två tillfällen men tappade till 3-2 i andra halvlek. Den utvecklingen ville vi inte ha igen, säger Jakob Enersen.Han och Niklas Backman stortrivdes med varandra under hela matchen och hade stundtals lekstuga i andra halvlek. Backman var strålande på sin högerkant och i 51:a minuten slog han en passning till Enersen som gav IFK 4-0. Nio minuter senare var det dags igen. Backman serverade öppet mål åt Enersen som inte gjorde något misstag. - Jag och Backman har alltid varit bra på att hitta varandra. Eller rättare sagt, han har alltid vara bra på att hitta mig. Han är väldigt osjälvisk, och såna är alltid kul att spela med. Lossnade för Enersen
Jakob Enersen värvades tillbaka till moderklubben IFK Luleå inför fjolårssäsongen efter att ha öst in mål för Notviken i division III. Men någon omedelbar succé blev det inte. Efter ett par matcher från start blev han placerad på bänken och sedan begav han sig till Göteborg för studier. Nu har han börjat betydligt bättre - och lovar att stanna säsongen ut.- Målet är att få spela så mycket som möjligt. Sen är det ju alltid roligt att göra mål. Nu är det bara hoppas att det håller i sig, säger han.Målen, IFK Luleå: Jakob Enersen 3, Tobias Larsson, Maikano Osman, David Ström.