Elenius spurtade hem ny medalj på kanot-SM

Talangen Joel Elenius fortsätter leverera vid kanot-SM i Lilla Edet utanför Göteborg.  I går visade han både styrka och explosivitet i den tuffa finalen på K1 2.500 meter. - Jag är mest glad över min starka spurt i loppet, säger Joel efter att ha paddlat in som bronsmedaljör.

SUCCÉMAN. Joel Elenius tog SM-brons på K-1 500 meter i Lilla Edet - dagen efter guld i  K2.

SUCCÉMAN. Joel Elenius tog SM-brons på K-1 500 meter i Lilla Edet - dagen efter guld i K2.

Foto: Maria Åberg

LULEÅ2008-07-02 06:00
Före sig hade han sig de äldre storfavoriterna Jimmy Seger, Stockholm och Fredrik Wolf, Nynäshamn.Seger vann klart men mot Wolf var det stentufft på slutet.Joel Elenius hade bra med krafter kvar på sluttampen och närmade sig Wolf. Över mållinjen skilde bara en meter mellan de båda.Den tuffaste fighten utkämpade dock Elenius mot Konny Andersson, Västerås, i striden om en medaljplats. Han fick också revansch på Konny som var före honom på K1 500 meter, i måndags.Laddar för ny fest
- Efter att ha legat lite efter kom jag upp jämsides med Konny. Vid 1.500 meter försökte jag dra ifrån, men han hakade på. När 150 meter återstod gjorde jag ett nytt ryck och kunde dra ifrån honom fram till bronset, och silvret var heller inte långt borta, berättar Elenius som var mycket nöjd med att ha klarat en pallplats individuellt.I måndags tog han som bekant guld tillsammans med Henrik Strand i K2 och i dag, onsdag, laddar han för ny medaljfest när det åter är dags för Joel och Henrik att kriga om ädla medaljer i K2 2500 meter.Ett nytt guld?- Det får vi se. Klart vi ska försöka, säger Joel och skrattar.Nära silver
I dag avgörs också K4 500 meter där Luleå Kajakklubb har en stark besättning.-  Kan nog gå bra där också, men det är svårt för oss att i förväg bedöma var vi står i den konkurrensen, analyserar Elenius.Utöver hans brons på K1 2.500 meter tog Luleå KK också brons i 18-årsklassen när deras starka K4:a med trillingarna Lind, Oskar, Karl och Petter samt Gustav Granbom noterade en ny fin framgång med bronset i H18, K4 1.000 meter .Luleåpaddlarna gav allt i finalen och guldvinnande Fagervik och Lödde KK på silverplats fick pressa sig maximalt för att klara sina medaljer."Oförskämt bra"
Speciellt striden om silvret var knivskarp. Det var bara med 27 hundradelars marginal som Lödde lyckades rädda silvret före Luleå på bronsplats. Ett starkt lopp gjorde också Luleås andra K4:a med Robert Johansson, Jonas Haukka, David Mohlin och Christian Gustafsson vid paddlarna.- Joel körde jättebra i sitt lopp och båda våra K4:or krigade strålande, berömde Luleå KK:s huvudtränare Daniel Sundström som också lyfter på kepsen för klubbens bästa senior Dag Johansson, som varvat ner sin elitsatsning.- Dag körde kanonbra, konstaterar SundströmI finalen på K1 1.000 meter, som vanns klart av OS-stjärnan Markus Oscarsson, Västerås, före Anders Gustafsson, Jönköping, och Max Ed, Skellefteå, paddlade Dag Johansson in på en klart godkänd sjätteplats i den tuffa konkurrensen. - Oförskämt bra. Det hade jag inte väntat mig med tanke på att jag inte satsar på eliten längre. Avståndet till femteplats var också bara tre tiondelar, konstaterar Dag Johansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om