Brons för Basketgymnasiets U18-tjejer ...

BG-tjejerna tog hem bronspengen i U18-SM efter 60-45 mot Järva. - Starkt av tjejerna att kunna fokusera om efter semifinalen, säger coach Pat Ryan.

Medalj. Julia Vestins BG tog silver i U18-SM. Foto: PETRA ISAKSSON

Medalj. Julia Vestins BG tog silver i U18-SM. Foto: PETRA ISAKSSON

Foto: PETRA ISAKSSON

Luleå2009-04-27 06:00
Det blev alltså respass för BG i semifinalen mot 08 Söder. En match där Luleå hamnade i underläge med 20 poäng men kunde ta ikapp och bara vara sex poäng bakom inför sista perioden. Där tröt dock krafterna och Söder kunde gå ifrån till 73-59. I finalen visade sen Södertälje hur överlägsna de är genom att krossa Söder med 75-48. För BG väntade Järva i en match om tredjeplatsen.- Vi sa till varandra att vi ville vinna bronset, säger
BG:s Mikaela Sjöström.Komfortabel seger
Inledningen av matchen var ingen höjdare för BG som hade svårt under korgen trots längdmässigt övertag. Spelet var segt förutom när de två kvicka guarderna Linda Hellander och Mikaela Sjöström drog upp tempot. I halvtid var Järvas ledning 28-27.- Vi pratade om att öka tempot och täppa igen i försvaret, säger Mikaela Sjöström om halvtidssnacket.BG visade upp ett betydligt bättre spel i andra halvan av matchen och kunde till slut vinna komfortabelt med 60-45. Mikaela Sjöström, tolv poäng, och Sofia Rönnquist, vald till matchens lirare, höjde sig över mängden.- Alltid surt att inte ta guld men brons känns ändå bra, menar Sjöström.- Vi har många tjejer som utvecklas och som kan kliva fram. Framförallt Mikaela var väldigt duktig i dag, tycker Pat Ryan. Luleå Baskets U20-lag som förlorade kvartsfinalen i fredags spelade match om femteplats i lördags och besegrade Norrköping Dolphins med 56-53.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om