Boucari till Öresundskraft - tredje talangen som lämnar Plannja

Serabilo Boucari lämnar Plannja Basket.
Han blir därmed den tredje talangen som på kort tid lämnar mästarklubben.
- Det här är en väg att ta i basketkarriären. En dag kan de komma tillbaka och vara i en bättre sits som basketspelare, säger Plannjacoachen David Visscher.

LULEÅ2007-04-27 06:00
Problemet är inte på något sätt ovanligt när det gäller lagsporter. Tung kritik har också riktats mot en hel del elitklubbar genom åren, bland annat Luleå Hockey, att de inte ger talangerna chansen.
Generellt har kritiken ofta gått ut på att utländska proffs inhandlas för dyra pengar och tar upp platser för unga talanger. Spelare som många gånger är väl så bra men i och med kortsiktiga synsättet går förlorade.
Även Plannja Baskets coach David Visscher har fått utstå en hel del kritik när han inte har gett löftena på bänken chansen.

Vill spela mer
I och med att Serabilo Boucari nu är klar för Öresundskraft har Plannja det senaste året förlorat tre superintressanta framtidsmän till andra ligaklubbar. De övriga är Erik Vestin, Gothia Basket, Stefan Hellgren, Jämtland Basket.
David Visscher:
- Nog hade vi velat ha kvar Serabilo. Men han har inte spelat så mycket och han vill spela mer och utvecklas, säger Visscher.
- Vi hade ett bra snack med Serabilo i går och jag önskade honom lycka till.

Stenhård konkurrens
Den tuffa sanningen många gånger för framtidsmännen är att Plannja Basket går för SM-guld. Varje år.
- Det är inte lätt att komma in i vårt lag, vi har bara tolv platser. Och när jag pratar med de unga brukar jag säga att de får räkna med två år, sedan kanske det kan vara redo för att spela mer.
Visscher förklarar sedan snabbt att Plannja Basket och de talanger som har lämnat klubben, alltid har skiljt som vänner.
- Jag är väldigt glad att vi har en bra relation, säger David Visscher
Och fortsätter:
- Det här är en väg att ta i basketkarriären. En dag kan de komma tillbaka och vara i en bättre sits som basketspelare. Jag ser det inte som något negativt.

Kenttä nöjd
Plannjacoachen tror att Serabilo Boucari nu får chansen att utvecklas på allvar i en ny miljö.
- Serabilo spelade en del i år men nu får han nog spela i 20 minuter per match.
I ett pressmeddelande säger förre Plannjacoachen Mattias Kenttä så här om nyförvärvet:
"Jag är mycket glad över att få Serabilo Boucari till vårt lag. Serabilo kommer att ge oss ungdomlig entusiasm och han är en härlig atlet på banan med ett irrationellt guardspel som jag hoppas skall kunna skapa mycket för oss."
Norrbottens-Kuriren sökte Serabilo Boucari under gårdagen för en kommentar, utan framgång.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om