Blåvit glädje

Anton Andersson blev tvåmålsskytt när IFK Luleå tog andra raka segern.
Och nu vågar anfallaren tro på en vändning för Luleålaget.
- Det börjar se bra ut, säger Andersson.

KVICK. Patrik Pettersen gjorde en bra insats och störde  Sirius-försvaret gång på gång på högerkanten.

KVICK. Patrik Pettersen gjorde en bra insats och störde Sirius-försvaret gång på gång på högerkanten.

Luleå2012-06-25 06:00

IFK Luleå har haft en blytung andrasäsong i division I. Förra helgen körde laget över Eskilstuna med 7-1 och frågan inför gårdagens match mot tabelltvåan Sirius var om Eskilstunamatchen bara var en tillfällig medgång.

Sirius kom till Luleå och Skogsvallen med imponerande målstatistik där laget bara släppt in fyra mål den här säsongen. En tung motståndare där ett oavgjort resultat hade varit en framgång.

Hemmalaget var med i matchen under den första halvtimmen och skapade några halvchanser. Bland annat hade Anton Andersson en möjlighet efter drygt tio minuter när Siriusmålvakten Jonas Bylund var ute på en av sina många och långa utrusningar.

"Vaken och hungrig"
Det var dock Sirius som kunde göra första målet i matchen. Målet kom på straff i en situation där mittbacken Linus Johansson blev varnad.

Johansson:

- Jag och deras forward kom ihop med varandra. Han ramlade lite lättare än mig och domaren dömde straff.

Positivt för IFK Luleå och för matchen var att det bara dröjde fyra minuter innan matchens huvudperson presenterade sig. När Siriusbacken Oskar Zettergren bjöd in IFK i matchen i den 32:a minuten gjorde Anton Andersson inga misstag.

Kvitteringen till 1-1 rullade han in till vänster om Siriusmålvakten.

- Jag uppfattade inte riktigt vad som hände, men man är vaken och hungrig, då får man göra såna där mål (skratt), sade Andersson.

Westman in
I den andra halvleken tog Sirius över matchen och fram till den 69:e minuten såg det mörkt ut för hemmalaget. Ett ledningsmål för Uppsalalaget hade inte varit orättvisst. Förändringen kom när tränaren Fredrik Waara plockade ut Johan Isaksson och satte in Filip Westman. Knappt tio minuter senare hade Anton Andersson haft tre målchanser och gjort ett mål - framspelad av Filip Westman.

- Det var ett inspel från vänster mot första stolpen av Filip och jag fick en skön skarv på bollen som går i krysset. Målvakten var inte med på den.

- Sirius har tydligen inte släppt in ett enda spelmål den här säsongen så det var skönt att få göra två på dem, sade Andersson som hade en skön känsla efter matchen.

- Vi har börjat spela som man kan förvänta sig att vi ska spela med det här laget.

Kalle Norrbin menade att det var en tuff uppgift att följa upp 7-1-segern mot Eskilstuna. Förutom svackan i den andra halvleken när laget sjönk tillbaka så var han mer än nöjd med insatsen.