Allas sänkte Luleå FF

Sju lyckominuter för Aslak Allas och Kiruna FF. Sedan var Luleå Fotboll ett slaget lag. - Det gäller att välja sina tillfällen, säger Allas som hade en fot med i alla mål när Kiruna vann det viktiga bottenmötet med 3-1.

SEGER. Både Kiruna FF och Luleå Fotboll kämpar för sin överlevnad i division II. I helgens möte var Kiruna det starkaste laget och vann med 3-1.

LULEÅ2007-09-24 01:45
Efter en medioker matchinledning med Luleå Fotboll som det bättre laget exploderade Kiruna i början av andra halvlek. Gästerna lyckades inom loppet av sju minuter trycka in tre mål bakom Luleås målvakt Patric Sjögren och regissör till alla var mittfältaren Aslak Allas. I 54:e minuten kom Allas loss på kanten och placerade iskallt in 0-1 vid bortre stolpen.- Mitt första mål för säsongen. Det kunde inte kommit mer lämpligt, konstaterar han. I 57:e minuten fick Kiruna god hjälp av Luleås Alexander Lindström som slängde fram benet på Aslak Allas högerinlägg och styrde bollen i eget mål bakom en chanslös Patric Sjögren. Men mardrömmen var inte över där för hemmalaget. Bara två minuter senare rann Allas på nytt igenom på sin kant och spelade snett bakåt till Nils Johan Labba som bredsidade in 0-3.- Vi hade några bra minuter där och då gäller det att ta vara på chanserna, säger Kirunas matchhjälte.Valde svåra alternativ
Det var den största skillnaden lagen emellan. Luleå Fotboll hade ett flertal möjligheter att ta ledningen i första halvlek men både Daniel Sandberg och Sirwan Jamshidi valde de svåra alternativen i stället för att göra det enkla i straffområdet.- Så här har det sett ut under hela säsongen. Det känns oerhört frustrerande att vi aldrig har någon som helst tur med oss i matcherna, suckar Jonas Larsson, tränare i LFF.Av förståeliga skäl var det deppigt värre i hemmalagets omklädningsrum minuterna efter slutsignalen. Vid seger hade Luleå tagit över kvalplatsen från Kiruna men nu skiljer i stället fyra poäng mellan lagen. Hoppet lever
Med två omgångar kvar krävs därför ett mindre mirakel om LFF ska klara sig kvar i division II.- Men så länge hoppet lever måste vi kämpa. Naturligtvis ger vi inte upp, men tyvärr är det inte upp till oss själva längre, säger Larsson.Allas tror på kontrakt
Hos Kiruna var tongångarna såklart helt andra. Förutom att laget tog säsongens första bortaseger har man nu goda chanser att klara nytt kontrakt. - Vinner vi mot Umedalen hemma och tar poäng mot Infjärden borta tror jag att vi klarar kvalplatsen i alla fall, säger Aslak Allas.
w Målen, Luleå Fotboll: Markus Wahlberg. Kiruna: Aslak Allas, Nils Johan Labba.