Ailis beslutsångest

Utvärderingen är avslutad och kontraktsförslagen utdelade.
Det är dock osäkert om Northland Basket får behålla sin viktigaste spelare.
- Jag tänker verkligen så att det knakar just nu, säger Frida Aili till Norrbottens-Kuriren.

Luleå2012-04-27 06:00

I morgon är det två veckor sedan Northland Basket förlorade SM-finalen mot Telge. Klubbledningen har efter det utvärderat säsongen tillsammans med spelarna. Enligt klubbdirektören Anna Jonsson var det speciellt två faktorer som gjorde att klubben för femte gången misslyckades med att bärga guldet till Luleå.

Skadorna på toppspelarna Alexandra Ferm, Frida Aili och Traci Edwards i inledningen av slutspelet gav laget en tung start.

Importspelaren Traci Edwards var två olika spelare före och efter jul och lyckades aldrig komma tillbaka till den nivå klubben hade förväntat sig.

Bygga vidare
Kontraktsförslag inför nästa säsong har delats ut till ett antal spelare och förhoppningen är att redan under kommande vecka kunna presentera förlängningar.

- Vi vill främst bygga vidare på den stommen vi har just nu och vi känner att det finns en vilja bland spelarna att fortsätta i klubben, säger Anna Jonsson.

Den viktigaste grundstenen i lagbygget inför nästa säsong är Frida Aili. Men var den 24-åriga guarden kommer att spela nästa säsong har hon ingen aning om i nuläget.

- Det är ganska mycket som ska falla på plats innan jag kan bestämma mig. Om jag vill spela i Sverige så är Luleå definitivt det bästa alternativet för mig utan minsta tveksamheter. Men om jag skulle få en chans att spela utomlands så skulle det verkligen vara lockande,
säger Frida Aili.

Salons beslut påverkar
Hon betonar dock att hon inte kommer att kasta sig över vilket erbjudande som helst utan att det måste kännas rätt vad gäller klubb och land.

Dessutom heter Frida Ailis pojkvän Emil Salon och är lagkapten i LF Basket. Norrbottens-Kuriren skrev i går att Salon ännu inte fått något kontraktsförslag från LF Basket och utesluter inte en flytt till moderklubben Borås.

Ett beslut som självfallet kommer att påverka Frida Aili.

- Jag vill inte att vi hamnar för långt ifrån varandra, säger Northlandspelaren.

Samtidigt som Frida Aili funderar över sin framtid så kommer hon att försvara de svenska färgerna i EM-kvalet som startar i maj. Övriga uttagna Luleåspelare är Anna Barthold, Josefin Vesterberg och Frida Grahn.

Ålder: 24

Längd: 178 centimeter.

Position: Guard.

Tidigare klubbar: Vråken, Höken,
BG Luleå, Luleå Basket, Pozzuoli (Italien), Lukoil Neftochimic (Bulgarien).

Statistik grundsäsong:

Matcher: 23.

Poäng: 14.

Returer: 3,3.

Assist: 2,6.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om