3:e perioden: Luleå-HV 4-4

Ställningen efter tre spelade perioder i Coop Arena är 4-4. Nu väntar en oviss förlängning.

LULEÅ2005-12-06 21:15
<P>Luleå Hockey kom tillbaka starkt i den tredje perioden. Laget hämtade upp underläget och lyckades kvittera tre minuter in i perioden. Målskytt var Jonas Nordquist efter en målvaktsretur. <BR>Hemmalaget tog tursamt ledningen fem minuter senare, när Emil Lundberg från sarghörnet lyckades få in pucken via HV-backen Fredrik Olaussons ben.<BR>När Janne Sandström gjorde 4-2-målet kom trodde nog många i publiken att matchen var avgjord, men formstarka HV 71 ville annorlunda.<BR>Med en intensiv slutforcering lyckades jönköpingslaget rädda en poäng och ta matchen till förlängning.<BR><BR><STRONG>Matchfakta<BR>LULEÅ-HV 71 4-4 ( 1-1 , 0-1 , 1-0)<BR>Målen, första perioden:</STRONG> 1-0 (1.38) Pekka Saravo (Lubos Bartecko, Thomas Koch) i spel fem-mot-fyra, 1-1 (14.53) Mika Hannula (Per Gustafsson, Ola Svanberg) i spel fem-mot-fyra.<BR><STRONG>Andra perioden: </STRONG>1-2 (24.00) Fredrik Olausson (Erik Andersson, Jens Karlsson).<BR><STRONG>Tredje perioden: </STRONG>2-2 (43.38) Jonas Nordquist (Pekka Saravo), 3-2 (48.54) Emil Lundberg, utan ass, 4-2 (52.34) Janne Sandström (Mikael Renberg, Jaroslav Obsut) i spel fem-mot-fyra, 4-3 (53.56) Fredrik Olausson (Lars Jonsson) i spel fem-mot-fyra, 4-4 (56.15) Andreas Karlsson (Fredrik Olausson, Martin Thörnberg)<BR><STRONG>Utvisningar, Luleå:</STRONG> Jaroslav Obsut 2, Per Savilahti-Nagander 2, Linus Omark 2, Lubos Bartecko 2.<BR><STRONG>HV 71:</STRONG> Martin Thörnberg 2+10, Björn Melin 2+2. Peter Hammarström 2, Stefan Liv 2, Ola Svanberg 2, Mika Niskanen 2, Pasi Määttänen 2.<BR>Skott: 31-20 (10-5, 12-5 , 9-10)<BR>Domare: Lars-Johan Ryhed, Örebro.<BR>Publik:&nbsp;4876.</P>