Luleå Basket värvar lokal talang – från farmarklubben

Luleå Basket har radat upp utländska stjärnförstärkningar. Nu har Jenny Södersten, ursprungligen från Gammelstad BBK, skrivit på för Luleå Basket. "En rolig utmaning att ta steget upp till ligan", säger nyförvärvet i ett pressmeddelande.

13 augusti 2019 16:30

Södersten har de tre senaste säsongerna spelat i Basketettan med Luleå Stars. Nu gör talangen debut i Svenska Basketligan och Luleå Basket.

Stars är en farmarklubb till Luleå Basket och där snittade Södersten 11,1 poäng och 4,3 returer.

– Jenny är en spelare som gått efter hela trappan i Luleå Basketcentrum, från Gammelstad till nu Luleå Basket via NIU och Luleå Stars. Det har hon gjort genom att alltid ge 100% på träningar och alltid varit orädd i matchsituationer, säger assisterande coach, och head coach i Luleå Basket Ungdom, David Nilsson i ett pressmeddelande och tillägger.

– Att Jenny nu får chansen att bevisa sig i Sveriges bästa basketlag är ett kvitto både på hennes egna jobb och på hur en basketstad som Luleå ska fungera.

Den 175 centimeter långa forwarden ser fram emot sin debutsäsong.

– Jag ser verkligen framemot att representera Luleå Basket. Efter tre säsonger i Luleå Stars känns det som en rolig utmaning att ta steget upp till ligan. Jag hoppas det blir en lång och spännande säsong med både liga- och Europaspel”, konstaterar hon i pressmeddelandet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Tjärnberg