Luleå Basket vände och vann

Med åtta minuter kvar att spela tog hemmalaget för första gången i matchen ledningen, sen var det inget snack om saken.

12 januari 2019 19:41

Det blev ingen lätt match för Luleå Basket som slet med att få till spelet mot ett tufft motstånd i Tjeckiska Zabiny Brno. Bortalaget gick upp i en tidig ledning, men Luleå basket svarade och efter en spelad period var det bara två poäng som skiljde lagen åt. Även i andra perioden var det ruggigt jämnt mellan lagen och efter halva matchen spelad stod det 34–37 till bortalagets fördel på resultattavlan.

I tredje perioden kunde gästerna stundtals gå ifrån till elva poängs ledning och Luleå Basket hade det svårt offensivt. Inte minst med skotten som till en stor del gick kant ut, oavsett om de togs från trepoängslinjen eller från just under korgen. Under periodens slutskede spelade dock hemmalaget upp sig och leddes offensivt av en formstark Chastity Reed och en effektiv Kristina Alminaite. När signalen ljöd för periodpaus var ställningen återigen jämn och bara tre poäng skiljde lagen åt.

I fjärde perioden gick hemmalaget upp i ledning för första gången i matchen. Med åtta minuter kvar att spela stod det 56–55 på resultattavlan. Mycket tack vare en bra defensiv och ett undermåligt skytte från Zabiny Brno. Men offensivt ville det sig fortfarande inte riktigt och med fem minuter kvar hade ställningen knappt förändrats i matchen.

I matchens slutminuter var det trots allt Luleå Basket som var det bättre laget och till sist trillade bollarna ned i korgen. Slutligen vann Luleå matchen med 75–66.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Filip Öhman