Luleå Basket föll mot rivalen – efter rysare

Det blev ingen revansch för Luleå Basket som förlorade borta mot regerande mästaren A3 Basket efter en riktig rysaravslutning.

3 oktober 2019 19:52

Luleå Basket var på jakt efter revansch efter att ha förlorat båda mötena förra säsongen. Men det blev istället A3 Basket som fick jubla.

Norrbottningarna fick en riktig mardrömsstart på matchen inför den 1 235 personer stora Umeåpubliken. Man hade stora problem under korgarna och Umeå fick göra lite som de ville i inledningen. Umeå tog först ledningen med 7-0 och gick sedan ifrån till hela 13-3 när knappt sex minuter återstod av den första perioden.

Efter Luleåcoachen Robin Sandbergs första timeout började Luleå Basket få ordning på spelet. Då krigade norrbottningarna ikapp till 13-9. Mycket tack vare Ivey Slaughter som började producera poäng och plocka returer.

När Chioma Nnamaka satte en trepoängare i mitten av den andra perioden gick Luleå för första gången i matchen upp i ledning med 22-24. I halvtid var ställningen 35-36 till Luleås favör.

I den tredje perioden såg Luleå ut att öka på sin ledning ytterligare men i slutet av gjorde Umeå åtta raka poäng och vann perioden med 25-20.

I den fjärde och avslutande perioden bjöd båda lagen på en lång rad offensiva missar innan Umeås Edholm satte en trepoängare och ledning med 63-58 när sex minuter återstod. Efter ännu en timeout svarade Luleås Milica Jovanovic med en trepoängare och kvitterade till 63-63. Skottet var uppskattningsvis en meter ifrån trepoängslinjen.

Men efter det tog Umeålaget över matchen med Drummer i spetsen som gjorde både poäng och ett stabilt jobb i defensiven.

Med åtta sekunder kvar var ställningen 75-73. Nnamaka foulade direkt och Umeå fick straffkast. Lawrence missade den ena och Luleå fick en sista chans men Jovanovic missade skottet och A3 Basket vann till slut med 76-73.

A3 Basket-Luleå Basket 76-73

Poängbäst i Luleå: Milica Jovanovic , Ivey Slaughter

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kent Vikström