Olofsson hoppas på speltid

I morgon gör Philip Olofsson tävlingsdebut för IFK Luleå.
Och lånet från Elfsborg ser fram emot premiären.

IFK Luleå, Philip Olofsson

IFK Luleå, Philip Olofsson

Foto: Andreas Wälitalo

Luleå. 2012-04-14 06:00

Den 17-årige mittfältaren, med meriter från spel i allsvenska Elfsborgs U17- och U21-lag, anser att det har sett bra ut på träningarna och han ser fram emot premiären.

- Det har varit bra fart på träningarna och det känns bra inför premiären. Ettan blir ju bättre för varje säsong som går så det känns spännande, säger Philip Olofsson.

Han hoppas på en hel del speltid i Luleå. Vilket även är hans personliga målsättning under utlåningen, som sträcker sig fram till sommaruppehållet.

Febersjuk
- Min målsättning är att få spela så mycket som möjligt. Förhoppningsvis har jag utvecklats tillräckligt mycket i Elfsborg för att få speltid här, säger han.

Början på lånet kunde dock ha börjat bättre med tanke på att Olofsson drabbades av feber under den första veckan i Luleå. Trots sjukdomen är Olofsson nöjd med sin start i klubben.

- Direkt jag kom hit blev jag sjuk och missade träningarna första veckan men efter det har det gått jäkligt bra tycker jag, säger Olofsson.

Han har hittills spelat två matcher med IFK Luleå. Olofsson blev målskytt i lagets träningsmatch mot presslaget där han kvitterat till 2-2
i slutminuterna.

- Det är egentligen den första riktiga matchen jag gjort sen jag kom hit, säger 17-åringen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om