Den perfekta avslutningen

Sista tävlingen med ponnyn Ferrari Så Klart. Allra sista B-ponny tävlingen och större konkurrens än tidigare år.
Då tog Ida Bergman hem totalsegern i Kurirenmästerskapet för tredje året i rad.
- En perfekt avslutning på min B-ponnytid, säger Ida Bergman.

ENSAM. Simon Wåhlström från Dundret var den enda kille som tävlade. Här rider han fram på hästen Top Norrsken.

ENSAM. Simon Wåhlström från Dundret var den enda kille som tävlade. Här rider han fram på hästen Top Norrsken.

Foto: Roland S Lundström

Luleå. 2012-11-13 06:00

Luleåtjejen Ida Bergman stod pall för favorittrycket i klass B och har nu tillsammans med ponnyn Ferrari Så Klart vunnit Kurirenmästerskapen tre år i rad. En bedrift hon var osäker på om hon skulle klara av innan tävlingen.

- Jag trodde inte att jag skulle vinna tävlingen en tredje gång. Jag visste inte hur det skulle gå i hoppningen och jag skulle möta C-ponnyerna i dressyren så det var svårare konkurrens i år. Det kunde inte ha gått bättre, säger Ida Bergman.

"Lite sorgligt"
Helgens tävling var deras sista tillsammans eftersom Bergman blir för gammal för hopptävlingarna i klass B och nu kommer Ferrari Så Klart att få en ny ägare men han försvinner inte långt bort.

- Det känns lite sorgligt men han stannar ändå i familjen eftersom lillasyster tar över honom. Jag ska börja träna på min lite större ponny och börja tävla med den i stället. Ferrari var lika bra som vanligt i helgen. Han är bäst "så klart", säger hon samtidigt som hon klappar om
vinnarponnyn.

Hyfsad hoppning
Bergman tog hem en första- och en andraplats i dressyren under lördagen. Hon var tvungen att göra en bra prestation i hoppningen för att kunna ta hem totalsegern. Eftersom dressyren är hennes starka sida var hon inte säker på hur det skulle gå i hoppningen.

- Hoppningen gick faktiskt bra även om jag gjorde fyra fel. Jag vann ju tävlingen ändå, säger Bergman.

Luleåtjejen har tidigare i år blivit Norrlandsmästare och distriktsmästare i dressyr och ser Kurirenmästerskapet som en av säsongens höjdpunkter. Den är också säsongens sista för de flesta ryttarna i Norrbotten.

- Jag rankar den här tävlingen som en av de högsta och den är ju bland Norrbottens största. Det brukar inte vara så många ekipage som det var i år så det var kul, säger Bergman.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om