Brännström har åkt på ny knäskada

I fjol tvingades Simon Brännström till operation efter att han slitit av ena korsbandet. Nu är IFK Luleåspelaren skadad igen. I samma knä. Och det kan i värsta fall bli en ny operation.

TUNGT BESKED. Anton Andersson och Simon Brännström (till höger) inför förra säsongen. Brännström åkte på en tidig knäskada och fick rehabilitera sig hela året. Nu har oturen varit framme igen för Alviksprodukten.

TUNGT BESKED. Anton Andersson och Simon Brännström (till höger) inför förra säsongen. Brännström åkte på en tidig knäskada och fick rehabilitera sig hela året. Nu har oturen varit framme igen för Alviksprodukten.

Foto: Andreas Wälitalo

Luleå. 2013-04-27 06:00

- Det skulle kännas väldigt jobbigt att behöva göra samma rehab igen, säger Simon Brännström.

Det var i en match mot Vasalund förra sommaren som Brännström skadade sig i knäet och tvingades till operation och lång rehabträning. I måndags spelade han en reservlagsmatch mot Skellefteå. Och då var olyckan framme igen.

"En simpel situation"
- Jag fastnade och vred knäet igen. Samma knä som jag har opererat tidigare. Det var en väldigt simpel situation egentligen. Jag skulle bara försöka springa och vinna en boll och jag tror inte ens att jag hade kontakt med en motspelare utan jag fastnade i gräset med skorna och vred knäet, säger Brännström.

Luleåanfallaren har varit och undersökt skadan hos sjukgymnaster men det är i dagsläget för tidigt att avgöra hur pass allvarlig skadan är.

- Sjukgymnasterna säger att det är ett litet glapp i knäet. Det kan antingen bero på att jag opererat det tidigare men det kan även vara så att korsbandet har gått av igen. Det vet jag inte säkert ännu.

Ska träffa ortoped
Vad händer nu?

- Jag ska träffa en ortoped den 10 maj som ska ha bra koll på knän så får vi se vad han säger och hur vi ska gå vidare. Mest troligt blir det en magnetröntgen och kolla in hur det ser ut inne i knäet.

Brännström upplever det som att han känner mindre smärta den här gången jämfört med när han skadade sig förra säsongen.

- Jag kan bara gå efter hur det kändes tidigare. Första gången jag gjorde det hade jag mycket mer ont än jag har nu. Knäet är inte lika svullet som förra gången. Det behöver inte betyda att det inte är ett skadat korsband ,men det är det som jag har märkt,
säger IFK-spelaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om