Live: Se Barents Winter Games

Över 1 000 idrottsungdomar kommer till helgen att tävla i Barents Winter Games i Luleå. Norrbottens Media kommer att sända direkt från några av arenorna.

16 mars 2018 06:00

Barents Winter Games är ett ambulerande arrangemang som nu kommer att avgöras i Luleå. Tävlingarna ersätter det som tidigare gick under namnet Barentskamp. Över 1 000 ungdomar från de fyra länderna i barentsområdet kommer att göra upp i 15 olika grenar.

– Det blir landskamper i alla grenar mellan de fyra länderna Sverige, Norge, Finland och Ryssland. Andemeningen är att få behålla ungdomar inom idrotten och för oss i den här regionen är det väl den största chansen till internationellt utbyte, säger Katarina Halvardsson, distriktsidrottschef SISU och

Norrbottens Media kommer att sända både under lördag och söndag, exklusivt för våra prenumeranter. Bli prenumerant på NSD Bli prenumerant på Kuriren Här nedan ser du hur planeringen ser ut.

Lördag

11:30 Ishockey Sverige-Ryssland (tjejer)

14:30 Futsal Ryssland-Sverige (tjejer)

16:30 Futsal Ryssland-Sverige (killar)

Söndag

11:00 Ishockey Final (killar)

13:15 Basket Ryssland-Sverige (killar)

Du kan följa sändningarna på såväl kuriren.nu som nsd.se

FAKTA

Grenar i Barents Winter Games

Alpint i Måttsund, Badminton i Hälsans Hus, Basket i Luleå Energi Arena, Skidskytte på Ormberget, Konståkning i Coop Norrbotten Arena, Innebandy i Hälsans Hus, Futsal i Luleå Energi Arena, Gymnastik i Älvsbyn, Ishockey i Coop Norrbotten Arena, Längdskidåkning på Ormberget, Skidorientering i Älvsbyn, Simning i Pontusbadet

Volleyboll i Örnäsets sporthall, Brottning på Clarion Hotel Sense.

Parasporter

Mattcurling, Längdåkning, Simning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Håkan Stridblom