41-årig nolla spräckt

Efter 41 år kom till slut ett division IV-mål från Lillpite IF. Men föreningen får fortsätta vänta på första poängen. - Det har varit lite förstoppning. Skönt att det släppte nu, sa Mikael Sandström efter 2-3 mot IFK Arvidsjaur.

Äntligen. Lillpites Mikael Sandström frälste laget med att göra föreningens första division IV-mål på 41 år. Målet räckte inte till poäng mot Andreas Forsgrens Arvidsjaur - men gav en hel del självförtroende inför framtiden. Foto: EIJA DUNDER

LILLPITE2008-05-27 06:00
Efter sex minuters spel hade gästerna IFK Arvidsjaur gjort 2-0. Men överallt i närheten av Brovalla IP snackades det om ett mål som inte hade kommit - ännu.Lillpite IF vann förra årets division V södra och tog därmed steget upp till division IV för första gången på 41 år.Men säsongen har startat segt och innan matchen mot Arvidsjaur hade laget förlorat alla tre matcher och dessutom inte lyckats göra något mål.- Vi har varit bättre än motståndarna i de senaste två matcherna men inte lyckats producera, sa Mikael Sandström.I första halvlek syntes tydligt att laget hade mått bra av ett mål och det dåliga självförtroendet lyste igenom.Något som gästerna och Emil Lindmark inte hade några problem med.Snubblade på bollen
Efter två minuters spel fick han lägga en frispark strax utanför straffområdet och skruvade in sitt tredje mål för säsongen.- Jag har ändå inte varit riktigt nöjd. Jag har gjort mål men spelet har inte stämt, sa han.I den sjätte matchminuten snubblade Lillpites högerback Robert Lundström på bollen när han skulle spela bak till målvakten Jimmy Risberg. I stället kom Patric Eriksson fri och gjorde 2-0.Ett Arvidsjaur som såg mycket kyligare och stabilare ut än hemmalaget gjorde sedan 3-0 efter 25 minuter. Målskytt: Emil Lundmark.Och ingenting såg ut att kunna stoppa IFK.Om det inte hade varit för det där målet.Westerberg störtade fram
I matchminut 50 fick Mikael Sandström bollen fri med Arvidsjaurs Samuel Lindmark. Sandström lobbade över målvakten, sprang ikapp bollen och sköt den över mållinjen.Efter drygt 41 års väntan hade Lillpite gjort mål i division IV igen.- Det var så skönt att kunna spräcka lagets nolla. Vem det sedan var som gjorde målet spelade ingen roll, sa målskytten.- Sedan blev det ett jäkla go i laget. Det behövdes bara en liten grej.Efter målet växte Lillpite flera storlekar och i den 78:e minuten levererade Sandström en fin djupledsboll från mittlinjen till en framstörtande Roger Westerberg som fri kunde göra 2-3.- Då de gör ettan så får de en jäkla massa energi. Sedan finns det bara ett lag på planen, konstaterade IFK:s Lundmark.Viktigt mål
Lillpite dominerade den andra halvleken och plötsligt var det Arvidsjaur som såg ut som ett division V-lag.Det visade sig att det efterlängtade målet kan betyda en hel del för Lillpite i framtiden. Men närmare än 2-3 kom aldrig laget och jakten på lagets första poäng i division IV fortsätter.Förhoppningsvis behöver det inte dröja 41 år. I övrigt kan vi konstatera att omgångens knall i söderfyran kom från Heden. Laget tog säsongens andra seger genom att besegra topplaget Bergnäsets AIK - med hela 6-2. Matchens kung blev Emir Bernokanin som stod för tre mål.I norrfyran blev Luleå SK:s Daniel Sandberg blev stor matchhjälte mot Kiruna FF 2 då han gjorde alla matchens tre mål. Hattrick alltså. Seriesuveränen Kalix fortsätter att övertyga och tog sin fjärde raka seger efter 5-1 mot Notviken. Laget har gjort fyra mål i snitt och bara släppt in tre totalt.Division IV norraLILLPITE IF-IFK ARVIDSJAUR 2-3 (0-3)Målen, Lillpite: Mikael Sandström, Roger Westerberg.Arvidsjaur: Emil Lindmark 2, Patric Eriksson.