Klæbo i sponsorbråk – vägrar bära Viaplay-logga

Johannes Høsflot Klæbo och det norska skidförbundet har hamnat i ett sponsorbråk. Sprintstjärnan vägrar tävla med Viaplays logga på sin tävlingsdräkt.
–Det kan vara skadligt, säger Klæbo till <a href="https://www.adressa.no/sport/langrenn/i/7dxwzB/klaebo-nekter-aa-gaa-med-viaplay-logo-kan-vaere-skadelig">Adresseavisen</a>.

Johannes Høsflot Klæbo utan Viaplays logga på vänster lår i Ruka.

Johannes Høsflot Klæbo utan Viaplays logga på vänster lår i Ruka.

Foto: Torstein Bøe/NTB/TT

Längdskidor2021-11-30 12:04

I förra veckans världscuppremiär i Ruka såg längdstjärnan Johannes Høsflot Klæbos tävlingsdräkt inte ut som de andra norska åkarnas. 25-åringen hade tagit bort det norska förbundets sponsor Viaplays logga från platsen på vänster lår vilket strider mot avtalet.

Klæbo menar att det inte är bra att landslaget sponsras av det sändande tv-bolaget Nent som även har i uppgift att granska åkarna.

– Jag menar att ett sådant avtal varken gynnar skidförbundet eller Viaplay, i stället kan det vara skadligt då det kan sätta frågetecken kring ämnet – oberoende. Det är inte bra för någon part. Och för skidförbundet är det väldigt kortsiktigt. Dessvärre, säger Johannes Høsflot Klæbo till Adresseavisen.

Klæbos pappa och manager Haakon säger till VG att sonen inte heller kommer att tävla med Viaplays logga när världscupen fortsätter på hemmaplan i Lillehammer den här veckan.

– Johannes vill inte göra reklam för någon av medierna som regelbundet bevakar honom redaktionellt, säger Haakon Klæbo.

Norska skidförbundet vill inte uttala sig.

"Det en sak som behandlas internt. Vi för dialog med involverade parter, därför vill vi inte uttala oss om detta nu", säger längdchefen Espen Bjervig i ett uttalande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!