Länsåkarna saknas i truppen trots resultaten

Det blir Charlotte Kalla, Jonna Sundling och Björn Sandström som får försvara länsfärgerna i Lillehammer kommande helg. Saknas gör succéåkarna från premiären förra helgen.

Therese Johaug och Charlotte Kalla tävlar mot varandra även den kommande helgen.

Therese Johaug och Charlotte Kalla tävlar mot varandra även den kommande helgen.

Foto: Geir Olsen

Längdskidåkning2019-12-02 13:48

Johan Häggström var tredje bästa svensk på såväl 15 kilometer klassiskt som vid jaktstarten vid premiärhelgen i Ruka, Finland. På sprint så var han näst bäste svensk. Trots det fanns inte Piteå Elit-åkaren med i truppen som presenterades under måndagen.

– Jag hade redan på förhand bestämt mig för att stå över Lillehammer, men med facit på hand så hade det varit grymt roligt att köra i Norge, säger Johan Häggström.

Vad menar du då?

– Jag fick ett grymt kvitto i Ruka som var långt mycket bättre än vad jag hade hoppats på.

Vad händer nu då?

– Jag ska vara hemma och träna inför fortsättningen, säger Häggström

Hur känns det efter premiärhelgen?

– Jag är inte så trött som jag trodde jag skulle vara efter tävlingarna i Finland. Det känns väldigt inspirerande med resultaten i premiären. Nu vet jag att jag kan vara med och kriga högt upp.

Inte heller Emma Ribom finns med i truppen till Norge.

– Det blir tyvärr inget Lillehammer för min del. Jag kommer inte åka i Norge för det finns andra starka damer som går före mig. Det är bara ladda om och hoppas på en ny chans senare under säsongen, säger Ribom.

Ribom visade under Världscuppremiären att hon blir att räkna med under säsongen. 12:a i sprint, 28:a på 10 kilometer klassiskt och 26:a i jaktsstart.

Det måste kännas lite surt med tanke på premiärresultaten, eller?

– Givetvis för jag älskar att tävla fast det kommer fler chanser, säger Ribom innan hon fortsätter:

– Men jag hade givetvis jättegärna åkt i Norge. Men konkurrensen är väldigt tufft på damsidan och det är också det som driver oss framåt.

Vad gör du under kommande veckan då?

– Lägger in lite träningspass på hemmaplan och ser till att julpynta hemma i lägenheten. Jag ska njuta av julstämningen hemma i lägenheten och samla energi till resten av säsongen.

Charlotte Kalla och Jonna Sundling på damsidan samt Björn Sandström på herrsidan blir de tre åkarna från Norrbotten i truppen.

Truppen

Damer: Charlotte Kalla, Piteå elit, Frida Karlsson, Sollefteå SK, Moa Lundgren, IFK Umeå, Elina Rönnlund, IFK Umeå, Evelina Settlin, Hudiksvalls IF, Jonna Sundling, Piteå elit.

Herrar: Jens Burman, Åsarna IK, Filip Danielsson, SK Bore, Axel Ekström, IFK Mora SK, Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, Björn Sandström, Piteå elit, Daniel Richardsson, Hudiksvalls IF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!