Kalla närmar sig: "Inte långt upp till pallplatserna"

Charlotte Kalla slutade på 16:e plats under nyårsaftonens masstart. Ett fall framåt – och ett steg närmare en OS-biljett? "Jag känner att jag tog ett kliv framåt rent prestationsmässigt", säger Kalla till Viaplay.

Charlotte Kalla

Charlotte Kalla

Foto: Maxim Thore

Längdskidåkning2021-12-31 17:13

Frida Karlsson blev tvåa efter Jessie Diggins. Ebba Andersson hamnade just utanför pallen på en fjärdeplats. Charlotte Kalla gick i mål som 16:e åkare. Men det var bättre än svenskorna Louise Lindström och Moa Lundgren. 

– Det var kul att tävla, jag har bra minnen från Oberstdorf, men det var också jobbigt i dag, säger Charlotte Kalla i en intervju med Viaplay efter loppet och fortsätter:

– Det gäller hela tiden att försöka bita i ryggarna, man vet ju vilken fart som krävs för att hänga med.

Charlotte Kalla menar ändå att kroppen svarade bra på tuffa körningen.

– Jag kunde ändå återhämta mig, men det var tufft när vi gick ut på sistavarvet. Det blev lite småluckor.

Hon är inne på att det här är ett fall framåt för henne den här vintern.

– Resultatet är bra, det är inte långt upp till pallplatserna. Sen hade jag väl lite för stumma ben för att göra bra utförskörningar, jag tappade mycket där och skulle önska att jag hade kunnat gå med i gruppen framför mig och kunnat slåss om placeringar lite högre upp.

Men 34-åringen från Tärendö är inte villig att prata om OS-biljetten i intervjun i Viaplay. 

– Jag känner att jag tog ett kliv framåt rent prestationsmässigt. Jag fick slita på toppnotering i maxpuls ett bra tag och det var verkligen att kriga på. Det är sådana bitar jag plockar med mig. Nu väntar sprint i morgon, men två distanslopp när vi kommer till Val di Fiemme.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!