Krisklubben har skulder – nu får spelarna lämna

Asplöven befinner sig i en ekonomisk kris – igen. Flera spelare vittnar om att de inte har fått sin senaste lön och Asplöven har återigen skulder hos Kronofogden. Nu har spelarna fått tillåtelse att lämna klubben.

5 december 2017 14:08

I början på juni berättade Sporten att Asplöven hade skulder hos Kronofogden på 255 478 kronor.

Detta eftersom flera spelare som tillhörde klubben under den senaste säsongen inte hade fått sin lön.

– Jag är en av de som drabbats. Det är tråkigt. Samtidigt vet man att klubben också har det tufft. Men jag tycker att de ska kunna betala oss det de är skyldiga, innan de värvar ihop ett helt nytt lag, sa en av de drabbade spelarna då.

Nu, ett halvår senare, befinner sig Asplöven återigen i en ekonomisk kris. Föreningen Kronofogden har en skatteskuld på 65 047 kronor os Kronofogden.

Skatteverket uppger att Haparandaklubben varit försenade med att betala in skatt. Asplöven fick ett betalningskrav i början av november och uppmanades att betala in beloppet senaste den 27 november.

Det gjorde de inte – och nu har ärendet alltså gått vidare till Kronofogden.

Men Asplöven har fler ekonomiska problem än skulden hos myndigheten. Sporten har varit i kontakt med flera spelare som uppger att de inte fått ut sin senaste lön.

– Förra månaden kom lönen in sent. Det har varit strul med det. Och just nu har ingen i truppen fått betalt den här månaden, säger en spelare som vill vara anonym.

Den ekonomiska krisen gör att spelare nu tillåts lämna Asplöven.

– Klubben har sagt att hittar man en klubb som är villig att betala är det fritt fram att lämna. Det är flertalet spelare som har nappat på det här, och de flesta andra jobbar på det just nu. Asplöven har mer eller mindre bjudit ut spelare och sålt av till diverse klubbar. Sen vet ju inte jag vad det handlar om för ekonomiska ersättningar, såklart, säger en spelare.

Hur upplever ni den här situationen?

– Det är ju otroligt. Jag kom ju hit i tron om att det här skulle vara en toppklubb, och att det skulle vara snyggt skött. I själva verket har det varit bland den värsta föreningen som jag varit i, än så länge. Det är tråkigt. För bara två år sedan var de i hockeyallsvenskan. Och det var ju i den tron som jag skrev på, att det skulle vara en professionell klubb. Nu ska jag inte säga så mycket för historien är inte slut. Det finns fortfarande möjligheter att spela kval uppåt, men som läget är nu ser det inte ljust ut.

Urban Lahti, som är sportchef och tränare i Asplöven, vill endast kommentera nyheten via sms.

– Det är tufft ekonomiskt men vi hoppas löst allt inom kort, skriver han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emil Larsson Henrik Danielsson