Kräver lång avstängning: "Jävligt onödigt"

Marcus Sandström tycker att Nicklas Nordenberg borde få en längre avstängning för tacklingen han gav honom i onsdagens match mellan Boden Hockey och Örnsköldsvik Hockey. ”Jag har själv blivit avstängd tre gånger, en gång fick jag sex eller sju matcher. Hans tackling var fulare än den jag delade ut och han borde få minst lika många matcher”, säger Boden-forwarden.

"Jag var rätt omtumlad efteråt", säger Marcus Sandström.

"Jag var rätt omtumlad efteråt", säger Marcus Sandström.

Foto: Pär Bäckström

Ishockey2019-09-19 15:11

Tacklingen ifråga utdelades tre minuter in på den tredje perioden och träffade Marcus Sandström i huvudet.

– Jag har sett den på film i efterhand, och jag tycker den är ful. Jag var rätt omtumlad efteråt, säger Marcus Sandström.

Nicklas Nordenberg bad senare om ursäkt.

– Han stod och väntade på mig i spelargången, och frågade hur det gick när jag kom. Jag sa att jag tyckte det var jävligt onödigt av honom att göra så, säger Marcus Sandström.

Han är besviken på domaren Oscar Spång, som gav Nicklas Nordenberg game misconduct – vilket innebär att händelsen inte automatiskt skickas vidare till disciplinkommittén, medan han gav Henri Tamminen match penalty­ efter att han hade varit framme och tjafsat med honom.

– Efter vad jag har förstått har domaren inte heller anmält honom (Nicklas Nordenberg) i efterhand, säger Marcus Sandström.

På torsdagseftermiddagen hade disciplinkommitténs ordförande Anders Ruda ännu inte fått in någon anmälan.

– Jag har själv blivit avstängd tre gånger, en gång fick jag sex eller sju matcher. Hans tackling är fulare än den jag delade ut och han borde få minst lika många matcher, säger Marcus Sandström.

Dagen efter matchen i Skyttishallen mår han förhållandevis bra.

– Jag har kanske en lättare hjärnskakning, jag kände mig lite snurrig i bussen på vägen hem. Men jag klarade mig bra och har kunnat jobba efteråt, säger Marcus Sandström.

Tror du att du kommer kunna spela på söndag?

– Jag tror det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!