Kovacs sänkte Djurgården: "Extra skönt"

Luleåforwarden Robin Kovacs har skapat rubriker under landslagsuppehållet – och fortsatte att göra det i omstarten av SHL.

Den förre AIK-forwarden – som ryktas till Örebro nästa säsong – sänkte Djurgården på bortaplan när Luleå vände 0–1 till 3–1 i tredje perioden.

14 november 2019 21:31
Det är alltid skönt att vinna, men extra mycket mot Djurgården, sade Kovacs som gjorde ett mål och en assist.

Det blev en berg- och dalbanefärd för den vasse 22-årige forwarden på sina gamla hemmaarena Hovet.

Ungefär som den senaste veckan har varit.

Bara 52 sekunder hade spelats när han som siste Luleåsspelare vid offensiv blålinje missade ett skott – och gav Djurgårdens back Tom Nilsson friläge fram till 1–0.

Efter det bestämde jag mig bara för att ta tillbaka det där målet som jag gav bort, sade han.

Sagt och gjort.

"Otroligt skönt"

I tredje perioden låg Kovacs bakom vändningen som gav formstarka Luleå den femte segern på de sex senaste matcherna och som förlängde Djurgårdens förlustsvit till fyra matcher.

Först sköt han 1–1 med ett kanonskott efter bara 1.28 av den sista perioden.

Bara 5.16 senare spelade han fram Arttu Ilomäki till 2-1-målet. Lagkaptenen Erik Gustafsson satte 3–1 i tom kasse.

Otroligt skönt. Jag hade en bra känsla inför matchen. Jag visste att det skulle vara fullsatt och att de skulle fira fotbollslaget, så jag ville vinna, ta tre poäng och vara en bidragande faktor, sade han.

Så blev det. Djurgårdens fotbollslag hyllades för sitt SM-guld av ett nästan fullsatt Hovet, men det blev också det enda hemmasupportrarna fick fira.

"Ta reda på fakta"

Den 22-årige Luleåforwarden har haft sina duster med Djurgårdens supportrar också. Kovacs slog ju igenom i AIK och har starka sympatier för Djurgårdens ärkerival.

När han gjort sitt mål firade han våldsamt framför den stora Luleåklacken, på vägen till båset sträckte han ned ena handen och touchade AIK-märket i isen till hemmasupportrarnas burop.

Jag ville klappa AIK-märket – Hovet är AIK:s borg, sade Kovacs som är poängbäst i Luleå med fem mål och elva poäng.

Han har varit hårt ansatt från en del Luleåsupportrar på sociala medier under landslagsuppehållet då Aftonbladet för en vecka sedan rapporterade att han gjort klart med Örebro från och med nästa säsong. Något han själv förnekar.

Jag vet att fans är besvikna när såna där uppgifter kommer ut, det har de all rätt att vara. Folk behöver ta reda på fakta innan de uttalar sig. Jag spelar för Luleå och kommer att göra allt för dem under hela säsongen. Sedan vad som händer i framtiden vet jag inte själv, sade Kovacs som hyllades av Luleåklacken på Hovet.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Göran Sundberg/TT