Assi som är tippade i toppen av division 1, ställdes på söndagen mot nykomlingen Storfors som slog IFK Åkullsjön på bortaplan i premiären. Trots att Kalixlaget hade ett stort spelmässigt övertag i matchen så försvarade sig hemmalaget bra och längst bak höll Tea Lundmark ställningarna.

– Vi gör väl ingen toppinsats, men samtidigt beror det på att Storfors stänger ytorna och gör det svårt för oss. Med lite otur hade det kunnat bli poängtapp i den här matchen, säger Assitränaren Fredrik Söderholm.

Men så blev det inte. Moa Öhman gav gästerna ledningen i den 34:e minuten efter att ha slagit in sin egen retur och i den 88:e minuten gjorde hon 2–0 på ett skott från utkanten av straffområdet.

– Otagbart. Kul för Moa som fick en boll i ansiktet och missade flera träningar den här veckan. Hon ser bättre och bättre ut, säger Fredrik Söderholm.

Lite smolk i segerbägaren var mittbacken Frida Björks skada. I en duell hamnade hon utanför spelplanen och krockade med en byggställning som stod en och en halv meter utanför sidlinjen.

– Det såg ganska otäckt ut, men det verkar lyckligtvis ha gått ganska bra. Vi får se hur länge hon blir borta, säger Assitränaren.