Kommunalrådet välkomnar Kalla: "Superhäftigt"

Bodens kommunalråd Claes Nordmark (S) ser fram emot att stjärnåkaren Charlotte Kalla ska tävla i Boden under SM-veckan. "Det är superhäftigt. Det är en norrbottning som vi är stolta över", säger han.

Claes Nordmark (S) kommunalråd i Boden, till vänster, och Charlotte Kalla, till höger.

Claes Nordmark (S) kommunalråd i Boden, till vänster, och Charlotte Kalla, till höger.

Foto: Bilden är ett montage

Längdskidåkning2019-10-11 11:42

Luleå och Boden ska som bekant samarrangera SM-veckan 2020. Under fredagen blev det officiellt vilka städer och arenor som ska arrangera respektive sport.

Boden får bland annat de största publiksporterna i skidskyttet med Hanna och Elvira Öberg samt längdskidåkningen med bland annat superstjärnan Charlotte Kalla. Skidskytte, längdskidåkning, draghundssport och skidorientering ska avgöras på Pagla skidstadion. Slalom, parallellslalom och skicross hamnar i Storklinten. 

– Jag är jätteglad. Det är en bra uppdelning och det är jättekul att våra fina anläggningar kommer användas. Pagla skidstadion och Storklinten är ju två är klassiska vinterarenor, säger Claes Nordmark (S), kommunalråd i Boden.

Vad tror du var anledningen till att skidåkningen hamnade just där?

– Läget är väldigt fint och nära till centrala Boden. Sen är anläggningens kvalitet fantastisk, om man har sett den så inser man direkt att det är en riktig toppanläggning.

– Pagla har ju en enorm tradition inom skidåkning och längdskidåkning så det är jättekul att vi får erbjuda Pagla för hela Sverige under den här veckan.

Det är första gången någonsin som två städer samarrangerar SM-veckan.

– Det är jättepositiv, vi är ju två jättebra vinterstäder. Att få visa upp den fina kvalitet och vinter vi har betyder mycket. Bodensarna och Luleåborna har börjat ladda inför den här stora folkfesten och tillsammans ska vi öppna famnen för de som kommer hit. Både för åskådare och för de tävlande. 

Arenor för SM-veckan 2020

Boden arena, Boden: Rallysprint.

Pagla skidstadion, Boden: Skidskytte, längdskidåkning, draghundssport och skidorientering. 

Strajk Alley, Boden: Bowling.

Storklinten, Boden:  Slalom, parallellslalom och skicross.

Måttsund, Luleå:  Puckelpist.

Södra hamnplan, Luleå: Stadioncross.

Isbanan Norra hamn, Luleå: Isracing, rallycross och crosscart.

Arcushallen, Luleå: Cykeltrial och X-trial.

Ormberget, Luleå: Alpinrodel

Luleå Energi Arena, Luleå:  Jiu-jitsu och virtuell bilsport.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!