"Kom inte ut som ett hungrigt lag"

Här är Jesper Sandbergs snabba tankar efter Bodens Handbolls förlust i hemmapremiären mot Skövde i SHE.

Sara Nordström, Boden Handboll.

Sara Nordström, Boden Handboll.

Foto: Petra Älvstrand/Frilans

Handboll2019-09-20 21:04

Boden Handboll behöver nöta anfallsspel.

Man lyckades bara göra fem mål framåt i första halvlek. Totalt blev det 19 stycken efter en uppryckning i andra halvlek men man vinner få handbollsmatcher med 19 mål gjorda. Inte okej i en hemmapremiär mot ett motstånd man borde ha slagit.

Premiärförlusten kanske sitter i skallarna.

Den bittra förlusten i premiären mot Önnared kanske var mentalt jobbig. Man kom inte ut som ett hungrigt lag på jakt efter revansch i hemmapremiären, vilket man borde ha gjort. Nu krävs det en uppryckning från Boden även fast det bara är spelat två omgångar av SHE.

Försvars- och målvaktsspelet stämde i alla fall.

Trots det usla anfallsspelet så fungerade det bakåt, alltid något att ta med sig från den tunga förlusten. Tyvärr för Bodentjejerna så lyckade man inte kontra från målvaktsräddningarna av Fernadez Robles utan körde fast i Skövdemuren.

Topp 3 i Boden Handboll

Sara Nordström. Visade en inställning och ett hjärta som många av Bodenspelarna saknade. Drev ständigt på sina spelare och spelade uppoffrande i försvarsspelet. Bäst i Boden.

Virginia Fernadez Robles. Höll kvar Boden i matchen med sitt målvaktsspel. Men trots hennes räddningar lyckades inte Boden med några snabba kontringar som kunde gett laget enkla mål framåt.

Johann Hellgren. Visade också hjärta, både offensiv och defensivt. Gjorde några viktiga mål när Boden närmade sig i andra halvlek. Hade även bra tillbakarus på Skövdekontringar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!