Klart: Vi livesänder hela skoter-SM-serien

26 januari drar skoter-SM-serien igång och nu står det klart att NSD och Kuriren livesänder samtliga sex deltävlingar.

8 januari 2019 09:35

Nytt år innebär nya storsatsningar på livesänd sport på nsd.se och kuriren.nu.

Sedan tidigare är det klart att vi sänder ett flertal basketligamatcher på både herr- och damsidan under 2019. Bland annat BC Luleå–Umeå BSKT på fredag.

Nu är det också spikat att vi livesänder hela skoter-SM-serien som inleds 26 januari i Funäsdalen. Totalt är det sex deltävlingar och produktionen från Staylive kommer vara storskalig. Det rör sig om en femkameraproduktion med grafik, repriser och initierade kommentatorer.

– Norrbotten är skoterlänet nummer ett och det känns väldigt glädjande att vi kan erbjuda våra prenumeranter denna suveräna tjänst. Vi har genom åren varit bortskämda med extremt duktiga länsförare som presterar på högsta nivå, men jag tror också att oinvigda kommer tycka det är spektakulärt att följa sändningarna, säger Norrbottens Medias sportchef Anton Olofsson.

I fjol vann Bodenföraren Emil Hansson SM-guld i stockklassen. Dessutom blev det silver till Tväråns Adam Öhman i klass Open. Hur det går för de norrbottniska förarna i år återstår att se. Så här ser programmet ut:

26 januari: Funäsdalen (deltävling 1 av 6).

9 februari: Woxnadalen (deltävling 2 av 6).

16 februari: Mora (deltävling 3 av 6).

16 mars: Tåsjö (deltävling 4 av 6).

23 mars: Bygdsiljum (deltävling 5 av 6).

30 mars: Härjedalen (deltävling 6 av 6).

Men det stannar inte vid skoter. Det är nämligen också klart att NSD och Kuriren, precis som i fjol, kommer att livesända Futsalligan i Luleå 6 februari och fotbollsturneringen Arnes Bil Cup i Arcushallen i Luleå 22-24 februari.

– Det var två av våra mest uppskattade livesändningar under 2018 och att göra en "favorit i repris" var ett enkelt val för oss. Ett perfekt sätt att kicka igång fotbollsäsongen på med över 50 matcher som sänds under totalt fyra dagar, säger Anton Olofsson.

Alla livesändningar är gratis om du är prenumerant. Är du inte det i dag kan du testa vår nyhetstjänst för 29 kronor den första månaden, som sedan övergår till ett löpande abonnemang.

Här kan du bli prenumerant på NSD.

Här kan du bli prenumerant på Kuriren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!