Kirunatalangens sköna succéhelg: "Jättenöjd"

Lisa Vinsa har stått för en riktig succéhelg i Piteå. Under söndagen slog hon till med en femteplats – och nu hoppas hon få köra i världscupen.

7 januari 2018 16:00

Kirunatalangen började med att ta sig till kvartsfinal i fredagens sprint i Skandinaviska cupen, som i helgen avgjorts i Piteå.

I lördags följde hon upp det med att vara sexa i 10 kilometer fritt. Och under söndagen fortsatte framgångarna för Lisa Vinsa när hon åkte in som femma på 20 kilometer klassiskt. Ett lopp som hon till stora delar fick åka själv mellan toppklungan och den jagande gruppen med bland annat lagkompisarna Emma Ribom och Mia Eriksson som slutade 11:a respektive 13:e plats.

– Nu är jag lite småyr faktiskt, men det var jättekul. Jag fick kriga. Var det jobbigt i lördags, så var det nästan trippel så jobbigt nu, säger Lisa Vinsa.

Lisa Vinsa berättar att hon fick stora delar av loppet helt fokusera på sig själv, och på sin teknik.

– Jag är jättenöjd och jätteglad. Och framförallt när det blev ett så här lopp då jag var tvungen åka själv, då är jag extra nöjd att jag lyckades hålla undan. Det kändes lite kritisk på andra varven, då började jag bli riktigt trött. Sen var det skönt när jag kom till backarna, för jag känner att det är mitt parti.

Hur viktigt var det att få beskeden att du åkte jämnt med toppklungan?

– Det kändes skönt speciellt då luckan bak växte. Först blev jag stressad då speakern berättade att de tog in litegrann. Jag tänkte tyst. Säg inte det, då blir jag så himla stressad. Men jag är jättenöjd att jag lyckades göra mitt eget lopp.

Om vi ser helgen som helhet. Hur summerar du den?

– Jag är jättenöjd. Det känns verkligen som ett fall framåt.

För Lisa Vinsa väntar nu en träningsperiod hemma i Östersund. Målet sen är att få åka U23–VM – och i världscupen.

– Jag hoppas verkligen få chansen. Men man vet aldrig, då det är så många starka tjejer. Det gäller verkligen åka bra många gånger för att bevisa att man ska få chansen, säger Lisa Vinsa.

Lovisa Modig, Sävast, ha precis som Vinsa åkt bra under hela helgen. I söndagens klassiska lopp slutade hon på 20:e plats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emil Larsson