Kiruna IF besegrade Vännäs

Kiruna IF behövde bara 22 sekunder på sig för att säkra segern mot Vännäs i förlängningen. "Vi var värda segern", säger Henrik Törmä.

22 september 2019 21:33

Det började tungt för Kiruna som hamnade i underläge efter knappa sju minuters spel efter att Alexander Sunnerfors gjort 0–1 till Vännäs. Men med fem sekunder kvar av den första perioden kvitterade Kiruna genom Calle Kjällström.

Efter en mållös andraperiod tog Vännäs ledningen på nytt i mitten av den tredje. Kiruna IF kämpade sig tillbaka på nytt och när matchuret stod på 56.22 så kvitterade Jussi Petto-Arvo i spel fem mot fyra efter att ha blivit framspelad av Olli-Aleksi Pietilä och Simon Thyni.

Matchen gick till förlängning och där tog det endast 22 sekunder innan Kiruna IF hade avgjort matchen. Martin Söderberg blev matchvinnare efter att ha satt dit 3–2-målet.

– Otroligt skönt att få vinna på övertid. Vi var värda segern. Jag tycker vi gör en bra match och följer matchplanen, säger tränaren Henrik Törmä till Kiruna IF:s webbsajt.

Kirunatränaren var nöjd över att KIF tog två poäng.

- Glad att vi tar två. Vännäs är inget lättspelat lag som de spelar i dag. De har farliga spelomställningar.

Kirunatränaren hyllade sedan målvakten Jesper Eriksson som räddade 29 skott mot Vännäs. Och nu har laget två målvakter som på allvar konkurrerar om förstaspaden.

– David (Otter) har stått de inledande matcherna. I dag visar Jesper att han tar tävlingen med honom på ett bra sätt. Han kommer in och visar att han tänker vara med och tävla om det här. Jag är jätteglad för honom. ”Jeppe” är en kille man verkligen önskar framgång, säger Henrik Törmä till klubbens webbsajt.

Kiruna IF-Vännäs HC 3–2 e.ö.(1–1, 0–0, 1–0)

Målen, Kiruna: Alexander Sunnefors, Calle Kjällström, Martin Söderberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sporten