Kalla: "De fick se mina svartögon"

Sporten har berättat att Charlotte Kalla och Hanna Öberg just nu spelar in tv-programmet "Landskampen" på den grekiska ön Rhodos. Nu kan Sporten publicera norska TV 2:s bilder från inspelningarna.

11 april 2019 18:50

"Landskampen" är en tv-produktion av norska TV 2 som senare även kommer att sändas i svenska TV4.

Det handlar om Sverige mot Norge. Skidskyttarna Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson samt skidåkarna Charlotte Kalla och Calle Halfvarsson. De ställs mot skidprofilerna Petter Northug, Emil Iversen och Therese Johaug samt skidskytten Tiril Eckhoff.

Lagen gör upp i olika fysiska tävlingar som avgörs både på vatten och torra land.

– Vi tävlar i sådant som vi vanligtvis inte gör till vardags och jag har fått hyfsad mycket träningsvärk, säger Charlotte Kalla och skrattar när Sporten träffade henne i samband med blixtvisiten i Gällivare i söndags när han hade avverkat ungefär halva inspelningstiden i Grekland.

Det verkar ha gått hett till på den grekiska ön. Kalla får inte berätta i detalj vilka tävlingar det har handlat om, men hon berättar med ett leende att motståndare och lagkamrater har fått uppleva hennes vinnarskalle på nära håll.

– Jag är överraskad över att har sådant pannben även när det gäller annat än skidåkningen. Jag förstod inte att jag skulle ta detta på så stort allvar och bli så känslomässigt engagerad, säger Charlotte Kalla.

– Hanna, Calle och ”Sebbe” fick se min sura sida – mina svartögon. Men det handlar ju om att jag vill göra bra ifrån mig.

Tv-inspelningen pågår i två veckor och Charlotte Kalla berättar att hon och övriga deltagare har kommit varandra väldigt nära genom att umgås dagligen.

– Det är helt galet att de har lyckats få ihop oss åtta tillsammans. Det är ju riktigt stora namn jag är på Rhodos med, säger Charlotte Kalla.

Det är ännu inte bestämt exakt när ”Landskampen” kommer att sändas i tv.

Redan 2011 sändes programmet ”Landskampen” i svensk tv. Då medverkande bland andra Magdalena Forsberg, Pernilla Wiberg, Thomas Wassberg, Per Elofsson, Hilde G Pedersen och Björn Dählie.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Simon Jakobsson